Reportáž

Deset vteřin dělilo juniory od výhry, proti Litvínovu jim zbyl nakonec jen bod

L i b e r e c - Po sobotní výhře v prodloužení na vítkovickém ledě si Bílí Tygři chtěli připsat další vítězství i v pondělí doma proti Litvínovu. A nezačali vůbec špatně, když po brankách Skalického a Bulíře v polovině třetí třetiny vedli 2:0. Ani tento náskok ale nakonec nestačil, hosté totiž v power-play vyrovnali a v nastavení navíc dokonali obrat. Libereckým tak nakonec zůstal pouze bod.

Zápas začal poměrně opatrně a šancí diváci v první části mnoho neviděli. Ačkoliv se hrálo v rychlém tempu, tak obě obrany fungovaly velmi jistě a vyložených šancí tak moc nebylo. Když už se navíc někdo dokázal dostat do dobré střelecké pozice, pak byli na místě většinou oba gólmani. Liberecký Alexa i hostující Nechvátal.

Za zmínku tak stojí střela Kafana, kterou Alexa schoval do lapačky, nebo dva pokusy libereckého obránce Pánka od modré, které ale Nechvátal dokázal vždy vyrazit mimo nebezpečí. Když pak v závěru prvního dějství zamířil Kedršt z otočky nad branku Litvínova, šlo se do kabin za stavu 0:0.

Prostřední třetina přinesla přeci jen trochu víc otevřenější hokej. Velkou šanci měl hned v jejím úvodu domácí kapitán Kedršt, který se po odražené střele Jánošíka dostal v mezikruží sám před brankáře Nechvátala, ten ale jeho střelu dokázal výtečným zákrokem vytlačit nad břevno. Stav se tak změnil až v sedmadvacáté minutě, když se po pěkném průniku Bulíře trefil Daniel Skalický. Oba celky si pak zahrály krátkou přesilovku, změna stavu ale nepřicházela. A to ani po akci Jánošíka, který jel s Miškovským ve dvou na jednoho, zvolil střelu, tu však Nechvátal dokázal zlikvidovat.

Ani třetí část nezačala vyloženě odlišně od dvou předešlých. Svěřenci Josefa Beránka staršího se tlačili přeci jen více do útoku, což ale dávalo možnost i domácím, kteří chodili do rychlých protiútoků. Jeden z nich přinesl druhou branku utkání, když si Skalický s Michalem Bulířem vyměnili role a zopakovali akci podobnou prvnímu gólu. Kdo si však myslel, že je rozhodnuto, mýlil se. Dvě minuty po této brance totiž hosté dokázali stav zkorigovat. Po nenápadné akci se radoval Jakub Makai, který překvapil Alexu.

Oba celky pak měly řadu šancí, za zmínku určitě stojí střela hostujícího Jurčíka těsně vedle, nebo akce domácího Miškovského, který se po rychlém objetí branky snažil zasunout puk za tyčku, centimetry ale nakonec rozhodly v jeho neprospěch. Hosté si minutu a půl před koncem řádné hrací doby vzali oddechový čas, vymysleli plán, nechali brankáře na střídačce a deset vteřin před koncem dokázali vyrovnat. Dobře hrající Petr Kousalík napřáhl na modré a jeho střelu zastavila až liberecká síť. Za stavu 2:2 se tedy pokračovalo prodloužením.

V něm měli mírně navrch hosté a svou převahu dokázali korunovat v čase 63:15, kdy obrana Tygrů dala prostor Marku Račukovi, který se dostal sám před Alexu a střelou pod horní tyčku rozhodl. Liberec bere jedne bod, hosté dva.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner