Reportáž

Junioři rozstříleli Slavii, duel rozhodla druhá třetina

L i b e r e c - V sobotu odpoledne čekal liberecké mladíky další extraligový duel, když na svém ledě přivítali pražskou Slavii. Svižné utkání zahájili lépe hosté, ovšem Tygři ve druhé části třemi brankami otočili vývoj zápasu a v posledních minutách svoji převahu potvrdili. V domácím dresu zářil Filip Jánošík, který se trefil hned čtyřikrát.

Obě družiny zahájily duel hodně aktivně, diváci se tedy již od úvodních minut bavili pohledným a útočně laděným hokejem z obou stran. První ostrý zákrok si připsal hned po několika vteřinách hry liberecký brankář, jenž musel odrazit pokus Mavrojanidise z mezikruží. O chvilku později zacinkala na opačné straně hrací plochy branková konstrukce, Niko totiž od modré čáry napálil břevno.

Ve třetí minutě získal puk u mantinelu Jan Muller, prosmýkl se po pravé straně kolem domácích zadáků a šťastnou střelou propasíroval kotouč za Jelínkova záda – 0:1. Tygři paradoxně po obdržené brance ožili a Skalický měl na své holi vyrovnání, Dlouhý ale jeho pohotovou střelu z prostoru před brankou vytěsnil.

V početní převaze se již severočeský celek dočkal, Filip Jánošík usměrnil letící kotouč za brankovou čáru z místa před brankovištěm – 1:1. Liberečtí posléze pokračovali v útočných výpadech, když ale na trestnou lavici usedl domácí Kraus, hosté si zahráli v početní převaze, kterou také dokázali využít.

Ránu Mullera ještě Jelínek vytěsnil, na dobře mířenou dorážku Filipa Kejdany byl už však krátký – 1:2. Pražané tak odcházeli do šaten s těsným vedením, Bílí Tygři i přes svoji mírnou převahu skórovali pouze jednou.

Do druhé části ale naskočil Liberec s obrovským nasazením a hosté úvodní minuty vůbec nestíhali tempu svého soupeře. Aktivita tygří smečky také přinesla vyrovnání, rychlou kombinaci před Dlouhým zakončil přesnou ranou Filip Jánošík - 2:2. Hned posléze mohl třetí branku přidat Miškovský, ovšem beton ležícího brankáře se mu nepodařilo přehodit.

Hosté poté zastavili další ofenzivní tažení svého soka nedovoleným způsobem, což sudí nepřehlédl. Hokejisté z Podještědí si zahráli proti čtyřem a Filip Jánošík mohl zkompletovat čistý hattrick, tentokrát zavěsil domácí ostrostřelec přesně pod břevno – 3:2. Když následně Skalického nabídku zpoza branky přetavil ve čtvrtý úspěch Ladislav Bittner, mohla domácí družina pomýšlet na bodový zisk – 4:2

Červenobílí start do druhé třetiny skutečně prospali, se svým soupeřem dokázali vyrovnat hru až v samém závěru při dvojnásobné početní převaze. Liberečtí se ovšem ubránili a po čtyřiceti minutách tak mohli odcházet z ledu s dvoubrankovým náskokem.

Úvod třetí části naopak patřil Pražanům, hned po třiceti vteřinách hry se totiž černá pryž třepala v liberecké síti. Krejčík nabil na levý kruh Filipu Okuliarovi, jenž propálil Jelínka – 4:3. Týmy se poté pravidelně střídaly v držení kotouče a brankáři měli plné ruce práce, Dlouhý nejprve předvedl hbitý reflex a Jonákův pokus schoval do lapačky. V padesáté minutě zahrozil také hostující Žejdl, který tečoval Semrádovo nahození jen těsně vedle.

Stoupající snahu hostujících hráčů poté zastavilo Mullerovo vyloučení, po kterém se Severočechům podařilo skórovat. Po velkém závaru u pražské klece dotlačil kotouč za brankovou čáru znovu Ladislav Bittner - 5:3.

Slavia následně vzdala veškerou snahu a domácí si se svým sokem poslední minuty pohrávali jako na tréninku. Kedrštovu střelu nejprve Dlouhý vyrazil, ale dorážka Filipa Jánošíka již skončila v síti – 6:3. V závěrečných vteřinách si gólovou radost vychutnal také Daniel Miškovský, který svoji střelu namířil do horní poloviny branky – 7:3.

V pohledném utkání tak zvítězili Bílí Tygři, kteří sedmi brankami rozprášili svého soupeře. Slavia po povedené první třetině odpadla a na libereckou kanonádu z druhého dějství odpověď nenašla.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner