Reportáž

Juniorka tentokrát na Boleslav nestačila, na středočeském ledě utrpěla debakl

Ml.Boleslav/Liberec - Po úspěšné sobotní bitvě čekal mladé Tygry další duel již v pondělí, kdy opět změřili síly s mladoboleslavským protivníkem. Tentokrát se ale Severočechům nedařilo. Hokejisté Bruslařského klubu rozhodli zápas ve druhé třetině, kdy svému soupeři nasázeli čtyři branky.

Utkání začalo velmi ostře, oba týmy se už od úvodních sekund tlačily k zakončení. Sotva se diváci stačili usadit na svá místa, Boleslav udeřila. Belayova střela ještě gólem neskončila, pokus Radana Lence však už ano a nutno poznamenat, že touto brankou začal festival parádních zakončení. Boleslavský forvard totiž využil svého důrazu před brankou, nedbal pádu způsobeného nedovoleným zákrokem libereckého obránce a z otočky poslal puk za záda překvapeného Jelínka.

Liberecká odpověď ovšem byla bleskurychlá. Po svižném protiútoku a přesné přihrávce Jánošíka se prosadil Patrik Urban. Utkání i nadále pokračovalo ve zběsilém tempu. Šance střídala šanci a Liberečtí mohli jen litovat, že neproměnili vyloženou příležitost ve čtrnácté minutě, kdy pálil Mulač jen do brankové konstrukce. Hned vzápětí totiž aktivní Belay našel volného Jiřího Ryse, a ten přesnou střelou do horní části branky poslal Boleslav opět do vedení. Přestože se oba týmy dostaly ještě do několika slibných situací, do konce první třetiny se už skóre neměnilo.

Druhá část začala stejně tak jako ta předcházející - boleslavskou brankou a rychlou odpovědí Liberce. Nejprve se puk po střele Tomáše Jiránka pomalu došoural za brankovou čáru, minutu poté Tygři snížili stav utkání zásluhou Michala Bulíře, jenž dobře umístěnou střelou z místa před brankovištěm snížil na 2:3.

Radost hostů ze vstřeleného gólu ale netrvala dlouho, Radan Lenc totiž vzápětí pohotově dorazil volný kotouč za záda bezmocného Jelínka. O chvíli později zvýšil Jiří Rys už na 5:2 a liberecké akcie klesly závratným způsobem dolů.

Hosté měli poté několik příležitostí ke zkorigování stavu utkání, ovšem ve dvou po sobě jdoucích přesilovkách obranu soupeře příliš nepozlobili. Akce Skalického ani zakončení Jánošíka ke zdárnému konci nevedlo. Diváci si museli na první vyloučení počkat až do třicáté minuty! Jak se ale využívá přesilová hra, to předvedli hostujícím Tygrům domácí Bruslaři. Těsně před koncem druhé třetiny se opět prosadil Radan Lenc, zkompletoval svůj hattrick a poslal Jelínka na střídačku. Zbytek zápasu dochytal náhradní brankář Josef Sobotka.

Úvodní šanci třetího dějství si vypracoval Liberec, skórovala ale na druhé straně opět Mladá Boleslav. Neskutečnou hokejovou parádu totiž předvedl Tomáš Hyka, jehož akci by si mohla tápající slalomářka Šárka Záhrobská pouštět jako instruktážní video. Boleslavský forvard převzal kotouč, prokličkoval mezi zkoprnělými obránci Liberce a neskutečný slalom zakončil kličkou do bekhendu. I rozhodčímu se na tváři objevil úsměv…Boleslavští s vědomím velkého náskoku lehce ubrali na tempu a do šancí se dostávali i hosté.

V těchto chvílích musel prokazovat svoje brankářské kvality domácí fantom v brance Will. Několikrát se blýskl parádním zákrokem a hlavně jeho zásluhou už Liberečtí i přes množství šancí branku nevstřelili. Boleslavští hráči se už do konce zápasu také gólově neprosadili a utkání skončilo v poměru 7:2 pro Mladou Boleslav. Domácí hokejové naděje se tak po závěrečném hvizdu mohly oddávat tradičním a zaslouženým oslavám. Pro Bílé Tygry byl výsledek příliš krutý, Liberečtí svému sokovi po většinu zápasu herně konkurovali, ovšem své šance nevyužili.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner