Reportáž

Tygří juniorka prohrála ve Varech, nedokázala vstřelit jediný gól

K. Vary/Liberec - Junioři Liberce místo plánovaného domácího utkání s Varami cestovali právě na západ Čech, kde pomýšleli na cenné body v boji o play-off. Energetici, kteří ale vedou skupinu B, z níž dva týmy postupují do vyřazovací části, jim ale nic nedarovali a libereckého brankáře Jelínka zahltili devětatřiceti střelami. Všechny čtyři branky padly v oslabení celku Tygrů.

První třetina utkání nepřinesla nikterak záživnou podívanou. Hra se nevymanila z nepřesností a o vzruch se postarala zejména častá vyloučení. Ani během nich však brankáři obou týmů nemuseli rukovat s obtížnými zákroky. Jednu z šancí domácích nevyužil po přihrávce Lukáše Klímy Michal Vachovec, na druhé straně hrozili liberečtí při přesilovce, kdy Psotovu teč Vladislav Habal zachytil svou výstrojí.

Druhá třetina se odehrávala v jasné režii energetiků. Ti začali využívat přesilové hry. Nejprve proměnil početní výhodu Miroslav Hudák, když prostřelil brankáře hostí, v následující přesilovce se pak prosadil Marek Švec a skvělou domácí pětiminutovku podtrhl třetím gólem Lukáš Klíma. Liberec se jen těžko vzpamatovával z obdržených branek a snahu zkorigovat skóre, i přes dvě po sobě jdoucí přesilovky, navýšil až v závěru třetiny.

Ani ve třetí třetině nenašli liberečtí hráči recept na domácí tým, který si již vítězství nenechal vzít a pět minut před koncem završil skóre čtvrtým gólem Dominik Vaněk. Hru poznamenala ve třetím dějství častá vyloučení, ostřejší souboje vyvrcholily kratší šarvátkou čtyř hráčů. O vítězství Energie rozhodly především využité přesilové hry, neboť v nich domácí hráči dali branky ve čtyřech případech. Soupeř z Liberce nedokázal využít ani jedinou a nutno dodat, že při hře v plném počtu si příliš šancí vytvořit nedokázal. Energie si tak s velkou pravděpodobností otevřela bránu letošního play off.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary):

Pro nás to byl další klíčový zápas a jsem rád, že jsme jej zvládli. Dali jsme konečně góly v přesilovkách, dokonce všechny čtyři. Výborné z mého pohledu bylo především to, že Liberec si nevytvořil žádnou větší příležitost. Kluci to odmakali a my se tak dostali do play off.

Petr Haken (TJ Bílí Tygři Liberec):

My jsme prohráli čtyři nula, protože nejsme schopní dát branku. Domácí byli dnes lepší, dali góly v přesilových hrách. Nechci se vymlouvat, ale domácí dobře bránili a nepouštěli nás do šancí. Také jsme měli příležitosti v přesilovkách, ale ty jsme nevyužili, dokonce jsme neměli ani nějaké stoprocentní šance.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner