Reportáž

Junioři z vyrovnané bitvy body nevyválčili, Litvínov rozhodl v úvodu druhého dějství

L i b e r e c - Mladé Tygry čekal po misi na západě Čech duel před vlastním publikem proti Litvínovu. Chemici se velice brzy dostali do vedení, na konci první třetiny však Michal Bulíř využil početní převahu a dorovnal soupeřův náskok. Hosté ale v úvodu nadcházejícího dějství nasázeli svému sokovi dvě rychlé branky, které rozhodly celý zápas. Tygři poté soupeře přehrávali, ale dobře chytajícího gólmana Nechvátala již podruhé nepřekonali. Černožlutí naopak trefou do prázdné liberecké branky v poslední minutě zápasu rozhodli. Litvínovští tak vybojovali důležité body v cestě za play-off, Hakenovi svěřenci naopak definitivně ztratili naději na účast ve vyřazovacích bojích.

Pokud chtěli Litvínovští proklouznout do vyřazovacích bojů, museli ve čtvrtečním klání na ledě Tipsport areny bodovat. Liberec naopak s menším odstupem na první dva celky v nadstavbové části ligy živil již pouze teoretickou naději na účast v play-off. Černožlutí dokázali otevřít gólový účet hned ve třetí minutě duelu, Marek Švarc parádní ranou z levého kruhu zaskočil brankáře Jelínka. Jeho prudká střela cinkla o tyčku a zapadla přesně do horního růžku - 0:1.

Náskok svého celku mohl vzápětí navýšit Jurčík, leč z dobré pozice zaslal puk pouze nad břevno. Bílí Tygři následně drželi kotouč převážně na svých holích, ovšem na větší příležitost stále čekali. Chemici naopak z každého útočného výpadu prověřili pozornost domácího muže s maskou, Smolka nejprve z nadějného přečíslení mířil vedle a Kousalíkův průnik v přesilové hře zastavil Jelínkův beton.

Modrobílí se však v závěru třetiny dočkali vyrovnání, při početní převaze pálil od modré čáry Niko a Michal Bulíř chytrou tečí změnil směr letícího puku. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Po opatrném úvodu druhého dějství přišly dvě rychlé litvínovské trefy. Jelínek odrazil Písaříkovu střelu před sebe, odkud neomylně dorážel Jakub Šrámek. Litvínovu poté stačila necelá minuta k tomu, aby svému sokovi odskočil na dvoubrankový rozdíl. Pavel Smolka se prodral kolem mantinelu a dobře umístěnou ranou zprava propálil brankáře. Jelínek po třetí obdržené brance přenechal místo mezi třemi tyčemi Josefu Sobotkovi - 1:3.

Domácí paradoxně po slabší pasáži hry ožili, po Mikyskově přihrávce zpoza branky měl kontaktní trefu na své holi Jonák, jenže napálil pouze přesouvajícího se Nechvátala. Litvínovský muž s maskou úřadoval také v polovině třetiny, Koubův pokus odrazil vyrážečkou a efektivním zákrokem zmařil šanci také Morongovi.

Tygři zahrozili také při vlastním oslabení, Jonák si v přečíslení hostujících řad vyměnil kotouč s Bulířem, který vzápětí zakončoval pouze do tyčky. Hakenovi svěřenci i přes herní převahu v prostřední třetině nedokázali snížit soupeřův náskok.

První minuty závěrečné dvacetiminutovky patřily již tradičně chemikům, Smolka přebruslil liberecké zadáky a ujížděl sám na Sobotku. Přímou střelou ovšem domácího gólmana nepřekonal, otěže zápasu poté opět přebral Liberec. Nechvátal měl plné ruce práce především při zakončení Maďara zprava.

Hostující Havelka vzápětí likvidačním zákrokem srazil k zemi Moronga, což sudí nepřehlédl. Jenže liberečtí mladíci naráželi v početní převaze znovu na skvěle chytajícího brankáře, jehož nepokořil ani Miškovský. Domácí útočník pálil z bezprostřední blízkosti a Nechvátal se stihl včas přemístit.

Nápor domácích postupem času slábl a před Sobotku se tlačili také Litvínovští, po Čejkově přihrávce střílel nebezpečně Švarc a do útočné třetiny se bezvýsledně tlačil také Šrámek. Dvě minuty před závěrečnou sirénou zkoušeli domácí hru bez brankáře, riskantní tah jim ovšem nevyšel.

Jakub Šrámek ze středového kruhu trefil přesně do prázdné klece - 1:4. Bílí Tygři byli od druhé třetiny lepším týmem, ale kotouč za Nechvátala podruhé zaslat nedokázali. Černožlutí naopak své šance využili a získali důležité body.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner