Reportáž

Junioři: Bílí Tygři prohráli těsně s prvním Litvínovem

Litvínov/Liberec – V jedenáctém kole NOEN extraligy juniorů zamířili Liberečtí na led prvního Litvínova. K vidění byla velice vyrovnaná bitva, ve které padly jen tři branky. Těsným výsledkem 2:1 se mohli nakonec radovat ze třech bodů chemici. O jedinou branku Bílých Tygrů se postaral Patrik Urban.

Liberec nastoupil do utkání v brance opět s Jelínkem, který dostal i tentokrát přednost před Alexou. Tygří brankář měl ale v úvodu těžkou pozici. Jeho spoluhráči totiž zapomněli na zcela volného Václava Čejku, který poslal Litvínov do brzkého vedení – 1:0.

Bílí Tygři se těžko prosazovali, protože domácí obrana byla kompaktní. V čase 12:51 bylo přesto srovnáno. Po asistenci Mikysky se prosadil Patrik Urban. Domácí ještě reklamovali kopnutí puku do branky, ale rozhodčí gól uznal – 1:1. Modrobílé trefa nakopla a byli aktivní, jenže Nechvátal všechny jejich pokusy pochytal.

Ve druhé třetině mohl poslat outsidera z Liberce do vedení Kedršt, ale v dobré příležitosti trefil rameno litvínovského muže s maskou. Hned po něm byli blízko brance Mikyska s Miškovským, ale i s těmito pokusy si Nechvátal v klidu poradil.

Hosté měli více ze hry, ale neustále ztroskotávali na dobře chytajícím brankáři. Těsně před koncem periody mohli jít žlutočerní ale opět do vedení. Unikajícího Smolku zastavil čistě Kedršt, a tak svítil po čtyřiceti minutách na ukazateli stav 1:1.

V poslední dvacetiminutovce se hrál rychlý hokej, ale oba brankáři stále drželi svůj celek ve hře o tři body. Rozhodnutí tak přišlo až v čase 53:33. Na trestnou lavici usedl Pícha a jeho prohřešek proti regulím potrestal Pavel Smolka – 2:1. Podještědští ještě zkusili hru bez brankáře, ale ani ta jim kýžený bod nepřinesla. Liberec tak prohrál na ledě prvního Litvínova těsně 1:2.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner