Reportáž

Mladší dorost veze z jihu Čech další tři body

Č.Budějovice/Liberec - Mladší dorostenci Bílých Tygrů si poradili ve čtvrtém kole s Českými Budějovicemi a připsali si už čtvrté letošní vítězství do tabulky. Jihočechům v jejich domácím prostředí nadělili pět branek a celkově pak vyhráli 5:1.

Liberec se mohl rovněž v Českých Budějovicích přesvědčit, že každý zápas bude nesmírně obtížnou záležitostí. Mountfield v první třetině bravurně zvládal rychlý přechod do útoku se zajížděním za hostující obránce a nebýt vynikajícího Lukáše Hosnedla, mohli po první třetině odcházet do kabiny za daleko příznivějšího stavu, než byla remíza 1:1.

Extraliga mladšího dorostu je velice kvalitní soutěž, která pro hráče přecházející z žákovské ligy 8. tříd představuje značný kvalitativní skok. Je ukázkou správné cesty českého mládežnického hokeje. Pokud by se hrála podobně strukturovaná soutěž dejme tomu od šestých tříd, pro nějakých 30 týmů s pracovním názvem „Žákovská extraliga“, představovalo by to velký výkonnostní posun a kvalitní zápasy pro české hráče žákovského věku. Lepší využití prostředků, užitečněji strávený čas.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner