Reportáž

Mladší dorost: Bílí Tygři si v domácím prostředí pochutnali na Pardubicích

Liberec - Naděje Liberce přivítaly v osmém kole ELIOD extraligy mladšího dorostu Pardubice a o svém dalším vítězství rozhodly již v první třetině, kterou vyhrály jasně 4:0. Východočeši ve druhé třetině snížili na dvoubrankový rozdíl, ale další gólová smršť v závěru zápasu přisoudila tři body Severočechům. Bílí Tygři porazili Pardubice vysoko 7:2.

V první části se dařilo střelecky Bílým Tygrům. Ti se rychle dostali do výrazného vedení. Hostující trenér byl navíc vykázán ze střídačky. Zdálo se, že o utkání je rozhodnuto. Po třetím gólu došlo také k výměně brankářů, Peřinu vystřídal Husár. Z dalšího útoku Liberce došlo k navýšení skóre na 4:0, ale to bylo na dlouhou dobu všechno. Husár podal vynikající výkon a představoval základ dalšího vývoje zápasu.

Ten se odvíjel ve druhé části hry, kdy Husár úspěšně kryl 15 střel Liberce a Pardubice dokonce dokázaly dvakrát ve vlastním oslabení z brejkových akcí snížit na daleko příznivější stav 4:2 před třetí třetinou.

V té ale už Bílí Tygři neponechali nic náhodě, přestříleli Pardubice v této části vysoko 21:5 a díky dalším třem brankám poklidně dokráčeli k zisku tří bodů. Zlomovými okamžiky v poslední části byla gólová dělovka Filipa Pyrochty po vyjetí od modré čáry, které předcházela o několik vteřin dříve podobně nechytatelná střela dalšího obránce Jana Slabocha, která se ale odrazila od tyče a skóre se ještě neměnilo. Po dvou gólech tedy tentokrát zaznamenal právě Filip Pyrochta a Jan Ordoš, který se rychle zabydlel v týmu, popral se s náročnou konkurencí a vede si v dosavadním průběhu skutečně výborně. A také Pavel Zacha dokázal dotáhnout dvě samostatné akce díky své technice až za záda pardubických brankářů.

Na straně Pardubic se nejvíc líbilo vynikající bruslení, cit pro hru a herní přehled u jednoho z největších mládežnických klenotů v tomto klubu Michaela Špačka, skvěle zachytal brankář Otakar Husár. Kvalitní výkony odvedli Barkóci, Klimecký, Panna, Faltýnek, Voženílek, Hlaváček, podobně jako několik dalších hráčů.


Průběžná tabulka ELIOD extraligy ml. dorostu - sever:

                    Body
1.  Liberec          23
2.  Brno             16 (-1 zápas)
3.  Letňany          15 (-1 zápas)
4.  České Budějovice 14 (-2 zápasy)
5.  Hradec Králové   13
6.  Pardubice        11
7.  Jihlava          10
8.  Mladá Boleslav    7
9.  Havlíčkův Brod    5
10. Třebíč            0

Naši partneři

Generální partner
Generální partner