Reportáž

Mladší dorost poprvé v sezóně prohrál, když nestačil na Letňany

Praha/Liberec - Úžasná série libereckého mladšího dorostu je u konce. Hráči trenéra Šťastného vyhráli osm zápasů v řadě a byli pokořeni až na ledě Letňan, i když je přestříleli 66:26. Letcům se povedla totiž výborně druhá třetina a Bílí Tygři už manko nesmazali a prohráli 4:6.

Utkání se hrálo od samého začátku ve vysokém tempu. Trochu více ze hry měli liberečtí hráči, nicméně Kosina v domácí brance držel čisté konto. Ve 12. minutě prolétl obranou Severočechů Karabáček, nedal brankaři hostí šanci a Letci šli do vedení – 1:0.

Liberec však nepolevil a dvěma slepenými góly Zachy a Lakatoše v rozmezí jedné minuty dokázal utkání otočit – 1:2. Do kabin se tak šlo za stavu 2:1 pro Tygry z Liberce.

Ve druhé třetině předvedli Letci nevídaný výkon. Ihned po úvodní buly opět zaúřadoval Karabáček, když v čase 20:15 srovnal skóre na 2:2. Liberecké tento vývoj očividně zaskočil, na jejich hokejky se vloudila nervozita a jakékoli pochyby o dalším vývoji utkání vymazal domácí Kosina v brance, který pokryl veškeré pokusy hostí o zvrat utkání. V 34. minutě dokázali Letci v rozmezí pěti minut přidat další 3 branky když skóroval Polyanychka, hattrick dovršil Karabáček a pátý gól přidal Dyrynk. Zdrcený Liberec odcházel do kabiny za nepříznivého stavu 2:5.

Do třetí třetiny vlétli liberečtí hráči s maximálním nasazením, jenže Kosina předváděl v brance domácích skvělý výkon. Ze hry měli více hosté, nicméně až do 50. minuty nebyli schopni Kosinu překonat. Po minutě se na brankovišti objevil puk před osamoceným Chlapíkem, který měl jednoduchou práci a poslal ho za záda bezmocného Kosiny – 5:3. Ve 45. minutě zbytečně oslabil svoje mužstvo Čapek, když si neodpustil gestikulaci na rozhodčího a vysloužil si tak trest 2+10 a třetí třetinu v podstatě proseděl na trestné lavici.

Třetí branka nastartovala Liberec k ještě většímu úsilí. Hráči doslova bušili do letňanské obrany a Kosina místy předváděl doslova zázraky. V 57. minutě se Bílí Tygři konečně prosadili z přesilové hry, když po přihrávce Chlapíka z levého rohu z mezikruží nádherně zavěsil Bělohorský 5:4.

Pro Letce nastaly horké tři minuty, nicméně soupeře už k větší šanci nepustili a Karabáček přidal o prázdné branky další gól – 6:4.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner