Reportáž

Mladší dorostenci přestříleli Mladou Boleslav

V dohrávce 11. kola ELIOD extraligy mladšího dorostu zamířili Bílí Tygři k derby na led Mladé Boleslavi a i podruhé slavili vítězství. Liberečtí šli za výhrou už od první periody a hlavně díky bodovému příspěvku Pavla Zachy vyhráli 6:3.

Dohrávka posledního odloženého utkání ve skupině střed vyzněla podle očekávání ve prospěch Bílých Tygrů. Celé dvě třetiny ale nebylo znát, že se utkává lídr tabulky se třetím celkem u konce. Už po několikáté se rád opakuji v názoru, že extraliga skupiny střed má výbornou úroveň a hráči mají možnost pravidelně hrát velmi kvalitní zápasy.

Mladá Boleslav se opírá o tradičně vynikajícího brankáře Jana Růžičku. Ostatní hráči hrají disciplinovaně, dodržují herní systém a velmi dobře pokrývají prostor před brankou. Navíc využívají každou příležitost k nebezpečným brejkům. Proti nim ale stál stejně výborný Aleš Stezka, který rovněž s přehledem odchytal celé utkání. V utkáních s blízkou Boleslaví se často jedná o souboj elitní brankářské dvojice, která společně v neoficiálním českém národním selectu hájila velmi úspěšně naše barvy na vítězném turnaji Super Elite AAA World Selects Invitational 2011 v Praze.

Hostující tým dokonce v úvodu druhé třetiny dokázal srovnat dvougólové manko, ale následný tlak Liberce už byl přece jenom nad síly srdnatě bojujícího hostujícího týmu.

A tak mohl trenér Jan Šťastný s asistentem Filipem Pešánem zapojit více do hry čtvrtou nejmladší libereckou lajnu až v poslední části hry, kdy se čtyřbrankové vedení jevilo už jako dostatečný náskok k pokojnému dokráčení k zisku tří bodů.

V čele tabulky se usadila vedoucí dvojice Liberec a Letňany, na které ztrácí 6 bodů Mountfield České Budějovice a už 7 bodů Kometa Brno. Soutěž však ještě zdaleka nedospěla ani do své poloviny a lze očekávat, že prozatím dřímající vícenásobní mistři republiky z Brna se v dalších týdnech probudí k výkonům, které tento tým zdobily v předchozích letech.

Mnoho v tomto směru může napovědět už nedělní duel mezi domácí Kometou Brno a Letci Letňany.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner