Reportáž

Mladší dorost porazil Kometu a vede svou skupinu

Brno/Liberec – Po dvou porážkách mladší dorostenci Bílých Tygrů opět zabrali, když porazili Kometu na jejím ledě 4:2. O výhře rozhodla druhá třetina, kterou Severočeši vyhráli 3:0. Vítěznou branku si připsal útočník Pavel Zacha.

Souboj o první místo v tabulce skupiny Střed – i tak by se dal nazvat duel mezi Kometou a Libercem, do kterého vstoupila lépe severočeská družina. Hostující Zacha s Lakatošem však velké šance z poloviny první třetiny nedokázali zužitkovat. Když v posledních deseti vteřinách prvního dějství trefil brněnský Dymáček spojnici liberecké branky střeženou gólmanem Hosnedlem, odcházely oba týmy do šaten za bezbrankového stavu.

Ve druhé třetině bylo tempo stále vysoké, oproti první třetině se ale probudili útočníci a své šance již dokázali zužitkovat. Bohužel pro domácí se ve druhé třetině probudili pouze liberečtí útočníci. Ve 22. minutě vychytal brněnského Garčice skvělým zákrokem Hosnedl a po další minutě zahřmělo na druhé straně. Hostující Jan Heřmánek přebruslil posledního obránce Komety, natlačil se před gólmana Ptáčka a poslal mu puk přesně k levé tyči – 0:1.

První gól utkání hosty hodně nabudil a najednou jich bylo plné hřiště. Ordoš z voleje ještě netrefil brněnskou bránu, v následující liberecké přesilovce ale na modré napřáhl Tomáš Havlín a propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:2.

Tygři se s dvougólovým náskokem nechtěli uspokojit a nechali drápy vysunuté. V další velké šanci byl Tygr Pavel Zacha, jeho dorážka ale letěla mimo. Mrzet ho to ale dlouho nemuselo. O necelé dvě minuty později si najel z křídla před Ptáčka a poslal mu kolem levé tyče puk do brány – 0:3.

Třetí třetinu načal opět Zacha velkou šancí, sám proti Ptáčkovi ale s pukem nenaložil ideálně. S postupem času přestali hosté hrát tolik koncentrovaně a domácí se začali dostávat do větších šancí. Jednu z nich využil Richard Garčic, který usměrnil do Hosnedlovy brány přihrávku od kapitána Boltvana - 1:3.

V 50. minutě prováhal Zacha šanci na další gól a muselo přijít spravedlivé potrestání. Zpoza brány našel Boltvan dobře postaveného Romana Dymáčka, který s přihrávkou naložil nejlépe, jak mohl – 2:3. Hostující trenér na vzniklou situaci reagoval oddechovým časem, což se ukázalo jako správná volba. Jeho družstvo se totiž uklidnilo, uhlídalo si konec zápasu, který ještě pečetilo gólem do prázdné brněnské brány v podání Jana Slabocha.

Ohlasy trenérů

Milan Vlk (HC Kometa Brno): V prvních dvou třetinách jsme byli extrémně zakřiknutí. Ve třetí třetině to začalo nabírat nějaké obrátky. Po první brance se nám začalo dařit, dostali jsme soupeře pod tlak. Bohužel už ale bylo pozdě. Už jsme nestačili docílit aspoň vyrovnávací branky a případného prodloužení.

Jan Šťastný (TJ Bílí Tygři Liberec): Zápasy s Kometou mají vždy dobrou úroveň. Bylo vidět, že se potkaly dva týmy z čela tabulky. My jsme dneska byli prvních 45 minut lepším týmem. Soupeře jsme nakopli tím, že jsme se zbytečně nechali vyloučit do tří nesmyslným vyhozením našeho beka. Tak kvalitní mužstvo, jako má Kometa, si to nenechalo ujít a dostalo se do hry. Samotný závěr utkání jsme však zvládli a musím říct, že dneska jsme si výhru zasloužili.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner