Reportáž

Mladší dorost nedal Jihočechům šanci, Chlapík se trefil čtyřikrát

L i b e r e c – Mladší dorost půjde do reprezentační přestávky dobře naladěn. V třináctém kole totiž porazili Bílí Tygři České Budějovice vysoko 10:2 a dotáhli se na vedoucí Letňany. V utkání zazářil Filip Chlapík, který se trefil hned čtyřikrát.

Skvělý výkon opět podal brankář Lukáš Hosnedl. Udržel čisté konto a od stavu 5:0 v polovině zápasu přenechal své místo v brance mladšímu kolegovi Aleši Stezkovi.

Podle výsledku soudě se jeví vše naprosto jednoznačně. Liberec byl jistě lepším týmem, ale zdaleka neválcoval svého soupeře tak drasticky, jak vyznívá konečné skóre. Například ve třetí třetině přestříleli hosté Liberec v poměru 21:15 a Aleš Stezka v brance se nestačil obracet.

Tak jak se Bílým Tygrům naprosto nepovedly zápasy v Jihlavě a Letňanech, bylo dnes vše pro změnu na jejich straně. Předváděli nádherné kombinační i individuální akce s perfektním zakončením proti výbornému soupeři.

První hvězdou utkání se stal se čtyřmi góly Filip Chlapík, který dokázal výborným způsobem profitovat ze souhry s Michalem Geckem a Pavlem Zachou. Dvěma pěknými brankami se představil Matouš Bělohorský, zřejmě nejlepší útočník ročníku 98 v ČR. Ale podobně se dnes líbila hra dalších dvou nejmladších talentovaných hráčů stejného ročníku, Matyáše Kačírka a Petra Balabána.

V obranné fázi dominovali na liberecké straně Filip Pyrochta, Tomáš Havlín, Jan Slaboch a Michael Klinger.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner