Reportáž

Mladší dorost pokračuje ve vítězném tažení, Pardubice porazil o gól

Liberec/Pardubice - Mladší dorost si připsal v sedmnáctém kole ELIOD extraligy sedmou výhru v řadě, když porazil Pardubice na jejich ledě těsně 4:3. Třemi body zazářili Pavel Zacha (1+2) a Filip Chlapík (2+1). Bílí Tygři si díky vítězství upevnili první pozici a před druhými Letci vedou už o šest bodů.

Pardubice se před vedoucím týmem tabulky představily v domácím prostředí jako mimořádně kvalitní tým. Přestože Liberec měl určitou střeleckou a územní převahu, někteří hráči Pardubic na sebe upozornili velmi dobrým pohybem a směrem dopředu byli hodně nebezpeční. Vytvořili si dvoubrankový náskok, který ztratili až minutu před koncem první třetiny. Liberec mohl ještě v téže minutě vyrovnat, ale Daniel Svoboda nedokázal v samostatném nájezdu skórovat.

Podobně si vedl ve stejné situaci ve druhé části hry liberecký Jan Ordoš a tak šli domácí znovu do vedení po gólu Michaela Špačka. Liberec dokázal vyrovnat ještě v závěru druhé třetiny. V té třetí byly šance na obou stranách, ale brankáři Petric a Hosnedl své týmy drželi stále ve hře. V momentě, kdy oběma trenérům v hlavě poprvé proběhly myšlenky na případné prodloužení a rozhodnutí v samostatných nájezdech, nastal rozhodující moment zápasu. Jednalo se současně o nejhezčí kombinační akci utkání. Filip Pyrochta potáhl puk od obranné modré čáry až do útočného pásma, kde našel na pravé straně přihrávkou najetého Filipa Chlapíka. Ten se neukvapil a z první přesně přihrál do jízdy Pavlovi Zachovi, který si s přesouvajícím se brankářem Petricem poradil a střelou pod horní tyč rozhodl o zisku tří bodů pro Liberec.

Pro Bílé Tygry to byl jeden z nejobtížnějších zápasů sezóny. Poprvé nastoupili do zápasu pouze s patnácti hráči a jedním brankářem, hra se v průběhu utkání často nedařila. Museli si sáhnout na dno sil a utkání vyloženě vůlí „urvat.“ Trenér Jan Šťastný v závěru vsadil pouze na deset hráčů, kteří zápas nakonec dokázali otočit. Pardubičtí odehráli výborné utkání a zaslouží si velké uznání za svůj výkon. Nutno podotknout, že remíza by možná byla v tomto utkání spravedlivější.

Po vydřeném vítězství v Pardubicích a prohře Letňan s Českými Budějovicemi se Liberec na čele mírně osamostatnil a vede o šest bodů. Letcům ale chybí jedno utkání s Brnem a v neděli si to rozdají oba první týmy na libereckém ledě.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner