Reportáž

Mladší dorost: Bílí Tygři zvládli s Letňany souboj o první místo

L i b e re c – Mladší dorostenci Liberce zvládli duel 18. kola ELIOD extraligy elitních celků. Pod Ještěd přijely Letňany a k vidění byl hodně vypjatý duel. Po vítězství 5:3 se nakonec radovali Bílí Tygři a dál vládnou své skupině. Skvělým výkonem se blýskl Daniel Svoboda, který zaznamenal tři kanadské body.

Zápas to byl po hokejové stránce velice kvalitní, dramatický a vyhrocený. Byla to také taktická bitva, kterou trenérům na obou stranách narušovaly „pochodující nervy“ jejich svěřenců. Hráči zasluhují absolutorium za své výkony. Takové zápasy, které mladí hráči mohou hrát pod psychickým tlakem, rozvíjejí jejich herní potenciál.

Utkání se rozhodovalo v rozmezí od 41. do 47. minuty. V těchto momentech poslal rozhodčí Liberec pětiminutovým trestem + do konce zápasu do oslabení tří proti pěti, které bylo ze Strany letců korunováno vyrovnávacím gólem na 3:3. Vzápětí následovala další dvouminutová přesilovka Letňan 5 na 3. Domácím se toto dlouhé oslabení podařilo ubránit a ve 47. minutě vstřelit vítěznou branku zápasu na 4:3. Vítězství bylo otázkou bojovnosti, vůle a tygřího hokejového srdíčka.

Od samotného začátku byla naopak velice negativní atmosféra v hledišti. Jednalo se o nezvratný důkaz toho, že tzv. „švédský model“ práce s hokejovou mládeží u nás nikdy nemůže fungovat. Nemáme na něj lidi, nemáme na něj rodiče. Někteří rodiče z tábora hostů dokázali většinu zápasu vulgárními výrazy nadávat a vyhrožovat rozhodčím, libereckým hráčům, rodičům, liberecké hokejové akademii a vůbec všemu libereckému, co jim přišlo na mysl do jejich příliš horkých přemotivovaných hlav. Jejich vystoupení bylo stínem utkání, které mělo po stránce sportovní výborné parametry.

Po 18. kole si při jednom zápasu k dobru upevnil Liberec svoji pozici na čele tabulky (48 bodů) o děvet resp. deset bodů před trojicí pronásledovatelů Letci Letňany, Českými Budějovicemi (oba 39 bodů) a Kometou Brno (38 bodů). Souboj čtyř týmů o dvě postupová místa na mistrovství republiky se tak opět zamotává a vyrovnává od druhého do čtvrtého místa.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner