Reportáž

Mladší dorost: První Bílí Tygři porazili vysoko Duklu Jihlava

Jihlava/Liberec – V devatenáctém kole ELIOD extraligy mladšího dorostu zavítala pod Ještěd Jihlava a na své představení nebude mít pod dominantou Liberce dobré vzpomínky. Bílí Tygři jí vyprovodili totiž osmigólovým výpraskem (8:2) a dál tak vládnou své skupině. O devastaci Dukly se postaral především Jan Ordoš, který zaznamenal hattrick.

Utkání proti soupeři, kterému se v posledním vzájemném měření sil podařilo po skvělém výkonu zaskočit favorizované Bílé Tygry na vlastním ledě, bylo rozhodnuto už v průběhu první třetiny. Liberec ale nevstoupil do zápasu vůbec dobře. Nejprve šel do oslabení po zbytečném útočném faulu a o deset vteřin později dokonce musel hrát ve třech po nevydařeném vyhození puku mimo hřiště. Dukla ale dlouhou početní výhodu odehrála nevýrazně a snad tím i předurčila další vývoj zápasu.

David Vacek v jihlavské bráně byl opět vynikající. V pokrývání přímých střel byl naprosto bezchybný. Překonán byl pouze v případě bleskových překvapivých kombinací.

Na druhé straně udržel čisté konto do poloviny zápasu Lukáš Hosnedl, který za stavu 5:0 přenechal své místo v brance mladšímu kolegovi Aleši Stezkovi.

Od druhé poloviny utkání už trenér Jan Šťastný šetřil hráče, kteří nastoupí v pondělí v dalším kole extraligy staršího dorostu na ledě Mladé Boleslavi. Příležitost dostali ve výrazné míře mladí hráči, kteří se ve vyrovnaných zápasech tolik na led nedostanou.

ako překvapení kola lze označit další prohru Letňan, tentokrát v Hradci Králové. Tým, který na chvíli dokonce vedl tabulku, se momentálně propadl až na čtvrté místo a ještě mu zbývá dohrávka na půdě silného Brna.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner