Reportáž

Mladší dorost nastřílel Letcům deset branek

Praha/Liberec – V dalším kole ELIOD extraligy mladšího dorostu zavítali Liberečtí v rámci 27. hracího dne na led Letňan. Bílí Tygři vykročili rázně za plným bodovým ziskem už v první třetině, kterou ovládli poměrem 4:0. Nakonec se severočeský brankostroj zastavil na skoré 10:2 pro modrobílé.

Předchozí vzájemné zápasy bylo možno shodně označit za vrcholný hokej této věkové kategorie. Před tímto duelem odešel z kádru Liberce reprezentant Daniel Svoboda, což představuje určité oslabení vedoucího týmu tabulky. Letcům se naopak vrátil z působení ve Švédsku Jan Havel. A vzhledem k domácímu prostředí byl očekáván vyrovnaný zápas.

Nakonec se tak ale nestalo. Liberec předvedl přesně to, co chybělo naší šestnáctce ve Švédsku. Prvotřídní koncovku. Brankář Milan Jandera v 18. minutě po třetí obdržené brance přenechal své místo Martinovi Kosinovi, ale také on měl v následujících minutách velmi složitou pozici.

Liberec tentokrát předváděl skutečně skvělý hokej s výborným pohybem a vysokým nasazením všech hráčů. Obranná fáze fungovala skutečně bezvadně, v té útočné spadlo do brány všechno, co mohlo. Letci dnes nepůsobili tak „nabrusleným dojmem“ jako v předchozích vzájemných měřeních sil, ale je třeba hledat důvod této změny především v tom, že Bílí Tygři tentokrát svému soupeři skutečně dovolili velmi málo.

V brance Bílých Tygrů nastoupil od začátku Lukáš Hosnedl. Nejvíc práce měl v první třetině, kdy byl obraz hry ještě vyrovnaný a úspěšně kryl 15 střel. Ve 32. minutě přenechal místo s jedním obdrženým gólem mladšímu kolegovi Aleši Stezkovi, který si také vedl velmi dobře. Životní zápas odehrál Zdeněk Král, který pomohl svým spoluhráčům ke gólům čtyřmi skvělými nahrávkami a stal se díky tomu první hvězdou zápasu. Z obránců si podobně vedl Tomáš Havlín. Jeho první gól dělovkou od modré čáry byl skutečně výstavní. Filip Pyrochta zaznamenal tentokrát sice „jenom“ jednu asist, ale odehrál vynikající zápas a patřil jednoznačně k nejlepším hráčům. V obranné činnosti byl prakticky bezchybný.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner