Reportáž

Mladší dorost přehrál Duklu Jihlava

Jihlava/Liberec – Mladší dorost v neděli zavítal na Vysočinu, kde se utkal s místním celkem Jihlavy. Po velice vyrovnané první periodě se zápas lámal ve druhé části hry, kterou Bílí Tygři vyhráli 4:1 a nakonec ovládli celý duel 6:2. Čtyřmi body se v utkání blýsknul útočník Pavel Zacha.

Ve střetnutí velmi dobré úrovně dokázala Dukla držet krok až do závěru druhé třetiny, kdy po inkasování páté branky už i domácí hráči vycítili, že na body tentokrát nedosáhnou. Také tentokrát Jihlava produkovala velmi dobře organizovanou hru s důsledný pokrýváním prostoru před Davidem Vackem, do kterého se Bílí Tygři jen obtížně dostávali s pukem na hokejce. Z tohoto obranného bloku dokázali rychle vyrážet do brejkových akcí.

V libereckém dresu nastoupil v extralize vůbec poprvé hráč ročníku 1998 Samuel Solenský. Trenér Jan Šťastný jen postavil do druhé útočné formace s Lakatošem a Ordošem. Premiéra se Samuelovi vydařila, odehrál celé utkání a dokonce dokázal i bodovat.

Při troše štěstí mohl být jeho podíl na výsledku ještě výraznější. Prokázal velkou míru citu pro hru a trenérům dokázal, že od příští sezóny s ním do základního kádru mohou stoprocentně počítat.

Celé utkání odchytal v liberecké bráně Aleš Stezka a upozornil na sebe bezchybným a jistým výkonem. Jeho protějšek, David Vacek, si také počínal výborně, ale na neuvěřitelnou formu, kterou předvedl v posledním vzájemném zápase na jihlavském ledě, kdy úspěšně kryl 76 střel Liberce a byl hlavním strůjcem překvapivé výhry svého týmu, se mu naštěstí pro Tygry navázat nepodařilo.

Do první formace ke Geckovi a Zachovi se zapojil Zdeněk Král. Podal jeden ze svých nejlepších výkonů. Akce končící gólem ve 37. a 57. je možné označit za nejhezčí kombinační momenty zápasu.

První hvězdou byl se čtyřmi kanadskými body Pavel Zacha.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner