Reportáž

Mladší dorost na dvacátou výhru v řadě nedosáhl

Brno/Liberec – Vítězná jízda hráčů Bílých Tygrů je u konce a zastavila se těsně před hranicí dvaceti zápasů. V rámci 30. kola ELIOD extraligy mladšího dorostu totiž smečka ze severu Čech podlehla Kometě na jejím ledě po napínavé bitvě 4:6. Po třech bodech zaznamenali Filip Chlapík (1+2) a Jan Heřmánek (2+1).

Do úvodu utkání vstoupili aktivněji hosté, kteří si brzy vypracovali dvoubrankový náskok. Nejprve ve třetí minutě pálil přesně Tygr Jan Heřmánek, v další minutě dokončil pěknou individuální akci hostujícího Ordoše jeho spoluhráč Dominik Lakatoš, který volný puk dorazil k levé tyči Ptáčkovy brány – 0:2.

V polovině první třetiny však hostující tlak opadl, hra se vyrovnala a brněnská KAJOT ARÉNA se radovala z kontaktní branky. Ihned po vyhraném buly napřáhl na modré Jakub Zbořil a propálil vše včetně s brankářem hostí Hosnedlem – 1:2.

Po první brance Komety mohl vyrovnávat brněnský Král, jeho dvě velké příležitosti však brankou neskončily. Když pak ani Biolek ve velké šanci nezpracoval neposedný puk a na druhé straně hostující Pyrochta dělovkou od modré málem nepovalil brněnskou bránu, odebraly se oba týmy do šaten za příznivějšího stavu pro Liberec.

Do druhé třetiny vstoupila důrazněji domácí Kometa. Jenyšovu střelu z pravého křídla vykopl Hosnedl jen na hůl dojíždějícího Richarda Garčice, který puk zametl do odkryté brány a vyrovnal tak skóre utkání. Do vedení mohl Brňany poslat následně Tadeáš Král, z první ale nemířil přesně. V polovině druhého dějství se kolem Ptáčkovy svatyně obtočil hostující kapitán Gecko, brněnský brankář však stihl puk zachytit kousek před brankovou čárou.

Chvíli po polovině utkání využila Kometa přesilovou hru, Libor Hájek dorazil odražený puk do brány a poslal domácí poprvé v zápase do vedení. To jim však nevydrželo dlouho. Po několika skvělých zákrocích Ptáčka, překonal brněnského gólmana Filip Chlapík a vrátil zápasu vyrovnanou hodnotu. Do konce třetiny mohl každý mančaft přidat ještě po jedné brance, nestalo se tak a proto oba týmy zakončily druhou třetinu při skóre 3:3.

Třetí třetinu mohli domácí opět začít gólem, finální Jenyšovu přihrávku na volného Garčice ale zblokoval hostující obránce na poslední chvíli. Do vedení poté šli hosté. Po pěkné individuální akci předložil Chlapík puk volnému Janu Heřmánkovi, který ho tečoval za záda Ptáčka.

Vedení však hostům nevydrželo příliš dlouho, po pár minutách předvedl ještě hezčí individuální akci Pavel Jenyš, který projel celým hřištěm a z pravého křídla překonal Hosnedla. Aby toho nebylo pro hosty málo, v další minutě dokonal brněnský obrat Richard Garčic, který z velkého závaru dostal puk až do liberecké brány – 5:4.

Hosté se nechtěli spokojit s prohrou z brněnského ledu a veškerou svoji koncentrovanost vrhnuli do ofenzivy. Otevřená vrátka v obraně však brzy zužitkoval Filip Dvořák, jenž střelou k levé tyči přidal pojistný gól. Drama v posledních minutách odmítl rozhodčí, který neuznal severočeský gól na 5:6 pro vysokou hůl. Kometa si tak připsala první letošní skalp libereckého suveréna.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Liberec): Nám nezbývá než pogratulovat soupeři. Kometa měla daleko větší chuť a hlad po vítězství a naše mužstvo utkání nezvládlo. Musíme se vrátit, ke hře, která nás zdobila, možná našim hráčům dnes chyběla motivace a vůle do zápasu, protože jsme si v minulém zápase zajistili postup do republikového finále.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner