Reportáž

Mladší dorost: Bílí Tygři pod Ještědem proti Mountfieldu nezaváhali

Liberec - Ve 31. kole ELIOD extraligy mladšího dorostu porazili Bílí Tygři České Budějovice hladce tenisovým výsledkem 6:1. Liberečtí šli za výhrou od úvodních minut, když je k plnému bodovému zisku dvěma trefami nasměroval Ordoš. Jihočeši ale dokázali snížit, jenže dva góly Zachy a branky Chlapíka a Havlína hosty definitivně zlomily.

Po prohře Mountfieldu v Liberci se do souboje o druhé postupové místo opět dostávají do hry Letci s Kometou. Tato přetahovaná může být za určitého vývoje rozhodnuta definitivně až v úplně posledních kolech letošní extraligy.

Dnešní utkání mělo nejlepší náboj a kvalitu na přelomu první a druhé třetiny, kdy Mountfield dokázal snížit na 2:1 a povzbuzen tímto úspěchem předváděl nejaktivnější hru. K rozhodnutí došlo pro změnu na přelomu druhé a třetí třetiny, kdy Bílí Tygři navýšili náskok na úroveň, která umožnila dohrát zápas v naprostém poklidu a bez emocí. V závěrečné třetině dostali velkou příležitost mladší hráči, trenér Jan Šťastný naopak šetřil hráče, kteří toho v posledních dnech za vyšší kategorie nahráli víc než dost a na led už s přibývajícími minutami nastupovali jen sporadicky.

Hostující Roman Tinťera byl po střetu, který nebyl posouzen jako nedovolený, s podezřením na zranění v oblasti páteře převezen v zafixované poloze sanitkou do nemocnice, to byl asi nejkritičtější moment utkání. Ale přítomní zdravotníci věří, že se spíše jednalo o preventivní opatření a toto podezření se po provedení odborného vyšetření nakonec nepotvrdí, což bychom si všichni přáli.

První hvězdou zápasu byl se třemi kanadskými body Pavel Zacha.

Bílí Tygři si účast na republice zajistili už osm zápasů před koncem soutěže, ale dnešním vítězstvím, kdy do konce zbývá ještě pět kol, definitivně potvrdili tuto účast z prvního místa.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner