Reportáž

Junioři i přes střeleckou převahu na ledě Mountfieldu neuspěli

Č.Budějovice/Liberec - Junioři Bílých Tygrů nenavázali na dvě předchozí vítězství, v Českých Budějovicích zaspali mladí Tygři začátek duelu, když brzy prohrávali již o tři branky. Dva zásahy Daniela Miškovského sice vrátili libereckým hokejistům naději, ovšem na rozdíl od soupeře se už Severočeši znovu prosadit nedokázali.

Do zápasu vstoupili lépe Tygři. Ti nepustili domácí více než dvě minuty z obranného pásma. Ovšem, když se Jihočeši poprvé osmělili, tak z toho hned byla branka. Seidl našel ideální přihrávkou dobře najetého Bohumila Svobodu a ten jen šikovně nastavil hokejku a puk skončil v brance - 0:1.

Vzápětí měl ještě šanci Babka a po něm ještě dorážel Švec. Liberečtí zahrozili hned z protiútoku, když střelu Čechury Bláha vyrazil betonem mimo. Hrál se rychlý a útočný hokej, který se musel líbit. Na jedné straně měl šanci opět Babka, ale zklouzl mu puk. Hned na druhé straně se před Bláhou zjevil úplně sám Urban a českobudějovický gólman svůj tým podržel. Následoval opět rychlý protiútok a druhá branky domácích. Erben našel volného Radka Seidla, který střelou k tyči zvýšil na 2:0.

Tempo hry nepolevovalo a hrálo se před oběma brankami. Třetí zásah Českobudějovických přidal Stanislav Erben, jenž tečoval lehké nahození obránce Štěpána. Když už to vypadalo, že domácí udrží svůj náskok, hráli Tygři první přesilovku v zápase a dokázali ji rychle proměnit. Daniel Miškovský se dostal k odraženému puku před Bláhou a poslal ho do sítě. Pěknou přesilovku sehráli i domácí, ale výsledkem byla jen tyč po střele Trummera, po dvaceti minutách se šlo do kabin za stavu 3:1.

Do druhé části hry opět vlétli lépe hosté. Hned v úvodu byl vyloučem domácí hráč a Bílí Tygři ihned trestali. Od mantinelu si sjel Daniel Miškovský a trefil po ledě přesně ke vzdálenější tyči - 3:2.

Hosté potéé dál útočili a vyrovnání viselo ve vzduchu. Šance měli Jánošík, Bittner a znovu Miškovský, který chtěl podobný kousek zkusit i u druhé tyče, ale Bláha si již dal pozor. Jihočeši však z nenápadné akce dali čtvrtou branku. Trummer našel najetého Tomáše Rouska, který obehrál obránce a šel sám na branku. Jeho střelu Sobotka vyrazil, ale Rousek pohotově dorazil puk do branky - 4:2.

Severočeši ale dál pokračovali v nátlakové hře na domácí a ti raději vyhazovali puk. Další branka už však nepřišla, po čtyřiceti minutách boje byli stále šťastnější hokejisté Mountfieldu.

Tygři se postupem času snažili dát kontaktní branku a přiblížit se ve skóre domácím. Ovšem příležitosti Vlacha a Šimka do zdárného konce nevedli, hosté měli následně sice častěji puk na hokejkách, ale šancí nepřibývalo. V závěru ještě sáhl trenér Haken ke hře bez brankáře, což však České Budějovice potrestaly. Jakub Babka byl v útočném pásmu před opuštěnou klecí faulován a domácím byl přisouzen technický gól - 5:2

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (HC Mountfield): V první třetině jsme dali tři branky, což bylo dobré. Na druhou stranu jsme nechali soupeře se dostávat do velkých šancí, a proto jsme si také už v první části vzali také oddechový čas. Snažil jsem se klukům připomenout, jak by měli bránit, ale chyby se opakovaly. Ve druhé třetině potrestal Liberec naše vyloučení a stáhl na 3:2, ale pak naštěstí pro nás dal důležitý gól Tomáš Rousek na 4:2. Ve třetí třetině jsme hráli zodpovědně dozadu a už jsme neměli tolik střel a šancí. Dařilo se nám nepouštět soupeře do vyložených šancí a do přečíslení. Závěr utkání jsme zvládli a jsme rádi, že jsme před vánoční přestávkou dokázali zvítězit.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner