Reportáž

Za deset minut ztratili junioři zápas v Pardubicích

Pardubice/Liberec – V 37. kole NOEN extraligy juniorů nestačili Bílí Tygři na Pardubice 4:7. Liberečtí měli přitom utkání velice dobře rozehrané, když vedli už 4:2, ale posledních deset minut duelu je stálo body. Východočeši v závěru přeřadili na vyšší rychlost v posledních pár minutách duelu nasázeli Severočechům pět branek.

Začalo se pěkně zostra! Už ve čtvrté minutě zvedali ruce nad hlavu hokejisté Liberce. Při přesilovce se na modré čáře puku ujal Jan Dám a přízemní střelou mezi betony prostřelil brankáře Marka Langhamera – 0:1.

Vedení ale hostům příliš dlouho nevydrželo. O dvě minuty později, při vlastním oslabení, dorazil kotouč do odkryté branky po střele Tomáše Noska Jiří Půhoný – 1:1.

I nadále se hrál velmi aktivní hokej, následkem čehož padl za pár minut další gól. V deváté minutě zužitkoval příhru od Filipa Stoklasy při úniku dva na jednoho Tomáš Nosek – 2:1.

Obrovskou šanci na navýšení skóre měl půl minuty před první sirénou Jiří Půhoný, kdy na něj zívala odkrytá klec, nicméně tento borec s extraligovými zkušenostmi ji jen těsně přestřelil. Do šaten se tak šlo za stavu 2:1.

Do druhé periody vstoupil lépe Liberec. V čase 21:57 Patrik Maďar střelou zápěstím nádherně vymetl pavučinky v pravém horním rohu Langhamerovy branky – 2:.2.

Ani v dalších minutách hra neztrácela na svém tempu, ostatně jako po celý zápas. Velikou šanci na třetí pardubický gól měl Tomáš Nosek, když uháněl na Sobotku. Byl ale tísněn obráncem a to se podepsalo na jeho zakončení.

Nedáš, dostaneš! Toto pořekadlo se potvrdilo hned při další akci hostů. Daniel Miškovský dokonale svojí kličkou zmátl pardubického brankáře a poté nezbývalo, než kotouč poslat do odkryté branky – 2:3. Oba brankáři už byli nadále jistí a druhá třetina již změnu stavu nepřinesla.

Do té poslední opět pravou nohou vstoupili hosté. Při vlastním oslabení ujel vstříc pardubickému brankáři Matěj Psota a střelou mezi betony mu nedal šanci – 2:4.

V příštích okamžicích se na obou stranách objevilo několik šancí, ale to hlavní přišlo ještě o chvíli později, nedá se to nazvat jinak, než smrtící pardubická desetiminutovka!

Nejprve v čase 50:31 po ukázkové spolupráci snížil svým druhým gólem na 3:4 Tomáš Nosek, aby o čtyři minuty později mohl přesnou střelou z mezikruží vyrovnat Filip Stoklasa – 4:4!

Za další minutu se Pardubice radovaly znovu, to když na modré čáře napřáhl Jiří Půhoný a jeho tvrdou střelu snad Josef Sobotka, brankář hostů, ani neviděl – 5:4!

Liberec si poté vyžádal oddechový čas a odvolal brankáře, to ovšem mělo za následek další navýšení skóre. Jiří Půhoný šikovně počkal na přijíždějícího Filipa Stoklasu, pro kterého nebyl problém zakončit – 6:4.

Na tabuli svítilo 59:28, když David Březina uzavřel střelou z mezikruží gólový účet dnešního utkání – 7:4!

Naši partneři

Generální partner
Generální partner