Reportáž

Junioři: Bílí Tygři nestačili na olomoucké kohouty

Olomouc/Liberec - Junioři Bílých Tygrů v předposledním kole základní části nestačili na hráče Olomouce, se kterými prohráli 4:1. O jedinou branku Severočechů se na Hané postaral útočník Patrik Maďar, jenž proměnil trestné střílení.

Diváci na olomouckém stadionu se první vyložené šance dočkali až v polovině úvodní třetiny, ale zato to byla příležitost gólová. Z mezikruží překonal libereckého strážce svatyně Jakub Lehečka.

Za osm vteřin Kohouti sice navýšili své vedení, což uznal i hlavní sudí, ale ten po konzultaci se svým kolegou na čáře nakonec branku neuznal, protože puk byl do sítě dopraven úmyslně bruslí.

Liberci se podařilo vyrovnat z trestného střílení, které bylo nařízeno po faulu Novotného na unikajícího Patrika Maďara. Liberecký útočník se z následného nájezdu prosadil kličkou do forhendu.

Mora si vrátila vedení ještě do konce prvního dějství. Po pravé straně se proháčkoval před Jelínka olomoucký Tomáš Smetana, který následně dokázal překonat hostujícího gólmana střelou k tyči.

Prostřední dvacetiminutovka se nesla v poklidném duchu, příliš vzruchu nebylo ani na jedné straně, tudíž oba celky vyšly brankově naprázdno.

V poslední třetině se Hanákům podařilo odskočit svému soupeři na rozdíl dvou gólů, když se tři minuty před koncem ve čtyřminutové početní výhodě trefil z úniku Oldřich Heža. Finální tečku za utkáním ale nakonec udělal David Škůrek, který zásahem do prázdné brány upravil výsledek na konečných 4:1 pro Olomouc.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Utkání odpovídalo postavení obou celků v tabulce a jejich motivaci. Já bych to tedy viděl jako odehraný zápas s vítězným koncem pro nás hlavně díky tomu, že jsme hráli doma, protože jinak samotný hokej i trošičku plakal. Šance sice nějaké byly, možná se i snadněji vytvářely než v utkání, kde se hraje zodpovědně. Laxní přístup k zápasu však hokej v tomto duelu zkazil.

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Myslím si, že v utkání už oběma mužstvům o nic nešlo, i když my jsme se chtěli posunout před Olomouc. Neměli jsme ale k dispozici kompletní sestavu, přijelo nás jen třináct. Neproměnili jsme ve druhé třetině řadu šancí, a to asi rozhodlo. Ale myslím, že hra obou týmů byla hodně podobná a moc na koukání to nebylo. Chtěl jsem, abychom soupeře donutili k chybám tím, že budeme důrazní a budeme bruslit, a to se nám vůbec nepovedlo. A objevily se i zbytečné fauly.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner