Reportáž

Uzdravený Novák na vše nestačil

Ani dvě branky Václava Nováka, který se do sestavy vrátil po zranění, nepomohly Liberci k zisku bodů v Litvínově. Bílí Tygři sice po dvou třetinách vedli 2:1, ale domácí byli v poslední části aktivnější a po gólech Martince a Alinče (pro toho to byla druhá trefa večera) se nakonec radovali z výhry 3:2

V brance Liberce se od začátku objevil Koťátko, který Faltu v posledním zápase střídal. Naopak domácí postavili po dlouhé přestávce Michala Podolku a ten se trenérům odvděčil za důvěru výborným výkonem. V obraně Litvínova chyběl už bek Gýna, který byl uvolněn na hostovní do Českých Budějovic.

Brankář Tygrů se musel pořádně ohánět hned od začátku. Domácí začali velmi aktivně a jen jejich střelecká nemohoucnost a zákroky libereckého gólmana byly důvodem bezbrankového skóre. Ze strany Liberce byl blízko branky Jankových, ale z rychlého protiútoku minul.

Když už se zdálo, že po zajímavé první třetině půjdou hokejisté do kabin za stavu 0:0, využili domácí přesilovku ke vstřelení prvního gólu. Po ťupově střele se trefil Jan Alinč.

Vedení domácím však vydrželo jen 62 vteřin druhé části. Rychlou akci Liberce zakončil Václav Novák a bylo srovnáno. Další gól měl na holi Plodek, ale neskóroval, stejně jako v poloviny zápasu domácí Kotrla, který trefil jen tyč Koťátkovi branky. Před druhým odchodem do šaten se tentorkát prosadili Bílí Tygři a po ukázkové kombinaci střílel do poloodkrtyté branky opět Novák.

Především na bránění výsledku se Liberečtí zaměřili v poslední části, ale dobrá defenizíva vydržela jen necelách pět minut. Poté se trefil po Kloboučkově akci Martinec. Domácí vycítili šanci na vítězství a výsledkem jejich tlaku byla druhá branka Alinče osm minut před koncem. Liberec se snažil o vyrovnání, ale když Kropáč v 56. minutě zakončil svůj blafák jen do Podolkovy rukavice, skončilo utkání vítězstvím Litvínova 3:2.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Hübl (Litvínov): "Dnes byla u všech hráčů vidět snaha. I když jsme prohrávali, dál bojovali, srovnali skóre a při lepší koncovce mohl být i výsledek lepší."

Karel Dvořák (Liberec): "Domácí nás od začátku dostali pod tlak a šli před koncem třetiny do vedení. Ve druhé části jsme byli lepší my, ale pak rozhodly naše chyby. Závěrečná třetina patřila domácímu celku, který si vytvořil více gólových šancí a nakonec i vyhrál."

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner