Reportáž

Mladší dorostenci pokračují na MČR vítězně

L i b e r e c - I druhé utkání letošního Mistrovství České republiky mladšího dorostu dokázali zástupci libereckého hokeje vyhrát. Tentokrát narazili na České Budějovice, které dlouho díky brankáři Sovovi drželi těsný stav. Nakonec ale domácí svému sokovi utekli a vedení si nenechali vzít. Nejvíce bodů za domácí posbíral Pavel Zacha.

Do druhého zápasu na Mistrovství České republiky mladšího dorostu vstoupili zástupci Bílých Tygrů velice dobře. Prakticky ihned si vybudovali tlak a krátce na to mohli i skórovat, když Zacha dostal skvělý pas před branku. Vysoký forvard ale mířil nad budějovickou klec. Po chvilce se prosadit mohl i Mountfield, konkrétně Smejkal, ale Hosnedl předvedl úžasný zákrok lapačkou.

Pět minut před koncem dějství našel velikého Zachu Král, střela prvně jmenovaného se otřela o břevno jihočeské svatyně. Král dál rozdával přesné pasy a jeden z nich našel v poslední minutě třetiny Gecka, který ale branku hostí netrefil. A tak, přestože se Mountfield za celou třetinu dostal jen do několika šancí, byl výsledek po dvaceti minutách vyrovnaný.

Ve druhém dějství měli Severočeši sice pomalejší start, přesto se mohli hned po chvilce radovat. Ve středním pásmu sebral puk Filip Pyrochta, který pak vyrazil na průnik soupeřovou obranou a akci zakončil bezchybnou koncovkou – 1:0. Hosté ale kontrovali při přesilovce o několik minut později, když se z první za Hosnedla trefil Jiří Ondráček – 1:1.

Liberečtí mladíci se snažili co nejlépe odpovědět, to se jim ale tak úplně nepovedlo. Pyrochta trefil tyč budějovické branky, Král nedokázal zamířit dorážku do branky. Do vedení se tak dostali až v poslední minutě třetiny. Právě tehdy totiž Zacha vyslal do brejku Dominika Lakatoše, a ten se svou kličkou před brankou nemýlil – 2:1.

Před třetí třetinou zněl úkol jednoduše – neztratit vedení. To se Tygrům zatím dařilo poměrně dominantní hrou, Budějovice se do útoku dostávaly opět jen občas. To naopak velkou šanci Liberce měl Chlapík, poté, co se dostal přes obranu hostů, ale neuspěl v souboji s brankářem Sovou.

Jihočeské naděje na výhru však neumíraly, což potvrdil odvážný tah odvolat brankáře už téměř pět minut před koncem, kdy byl jeden z domácích vyloučen. Ani v šesti proti čtyřem ale Hosnedla hosté nepokořili a osud zápasu nakonec zpečetil Pavel Zacha, který od modré trefil budějovickou šibenici – 3:1.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner