Reportáž

Mladší dorostenci poprvé na MČR padli, porazili je chomutovští Piráti

L i b e r e c - Napotřetí mladší dorostenci našli přemožitele. V zápase proti chomutovským Pirátům byli sice po většinu hrací doby aktivnějším týmem, nakonec ale odcházeli jako poražení. Piráti jim na začátku druhého dějství odskočili na rozdíl dvou branek, který se domácím podařilo vymazat. Pak ale o vedení opět přišli a pár minut před koncem Chomutov opět udeřil. Dva body za Liberec si připsal Pavel Zacha.

Třetí zápas Bílých Tygrů na Mistrovství České republiky mladšího dorostu odstartoval Liberec aktivně. Ofenzivní snaha vyústila ve velkou dorážku pro Gecka, Chomutovské ale zachránil senzační zákrok Lukeše. V druhé kleci tak veselo nebylo. Když o něco později napřáhl Toman, Hosnedl byl rád, že mu kotouč propadl mimo branku.

To se ale nedá říci o následující akci. Tentokrát, už od modré čáry, napřáhl Petr Macháček, který sice nezamířil přímo do branky, Hosnedl si ale srazil kotouč do klece lapačkou – 1:0. Piráty branka nakopla, celkově se ale jednalo o vyrovnanou třetinu. Ještě před jejím koncem byl adresátem centru Pitra, libereckou svatyni ale přestřelil.

Do druhého dějství vstoupili lépe Piráti. Ještě v první minutě totiž trefil horní růžek klece Martin Strunz a vyhnal Hosnedla z branky – 2:0. Vysokého gólmana nahradil o rok mladší Stezka. S ním Tygři hned chytli vítěznou vlnu. Michael Klinger totiž krátce po střídání propálil Lukeše – 2:1. Hosté se ozvali ještě jednou, když měl odkrytou klec Rohla, trefil ale beton ležícího Stezky.

Pak už patřila celá třetina podještědskému celku. Srovnat mohl dvakrát Gecko, oba z jeho nadějných úniků ale skončily zákrokem Lukeše. Šťastným vyrovnávajícím střelcem za domácí celek se stal Filip Chlapík, který zasunul do sítě přihrávku Zachy – 2:2. O minutu později vyslal Zacha další pas, který měl oči, tentokrát na hokejku Filipa Pyrochty, který nekompromisně poslal Tygry do vedení – 2:3.

Na začátku posledního dějství měli domácí možnost své vedení ještě navýšit, když se k dorážce Slabochovy střely dostal Král, jenže ten se trefil pouze do boční sítě. Poté, co Piráti přežili úvodní tlak, vypadali jako vzkříšení. Šanci na vyrovnání měl po chvilce Petr Macháček, zabránila mu v tom natažená hokejka Stezky.

Osm minut před koncem základní hrací doby to jen tak zkusil od modré David Kaše řídící se tím, že v hokeji nikdy nevíte, co tam spadne. Jeho střela do klece sice nezapadla, Stezka ji ale ztratil a Kaše si pro ni před prázdnou branku dojel – 3:3. Chvilku poté, při liberecké přesilovce, ukradl domácím kotouč Josef Toman, který proměnil svůj únik a vstřelil tak vítězný gól zápasu – 4:3.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner