Reportáž

Mladší dorostenci se na MČR vrátili na vítěznou vlnu, po nájezdech porazili Vítkovice

L i b e r e c - V dalším zápase v rámci Mistrovství České republiky se mladší dorostenci představili na ledě Tipsport areny proti celku z Vítkovic. Zápas nabídl skvělou podívanou, která dospěla až do samostatných nájezdů. V těch se lépe předvedli domácí a vybojovali tak výhru 4:3 po samostatných nájezdech.

Zápas mezi Libercem a Vítkovicemi byl velice divoký a napověděly tomu už úvodní minuty. Hned v té čtvrté totiž padla první branka. Dominik Kafka získal na vlastní modré lacino kotouč a vydal se na Hosnedla. Toho pak z pravého kruhu propálil a poslal hosty do jednobrankového vedení. Zanedlouho mohl vedení navýšit Slánský. Sám proti gólmanovi ale neuspěl.

A tak udeřilo na druhé straně. Pavel Zacha dostal kotouč na pravý kruh a poslal kotouč pod víko vítkovické klece. Zacha hrál skutečně povedený zápas a měl prsty i v další šanci. Tentokrát nahrával Ordošovi, jehož střela z mezikruží ale nepřešla přes bránící hráče. Pohledných dvacet minut zakončila šance Steelu. Mezi kruhy dostal kotouč Volný a tvrdou ranou orazítkoval tyč.

Do druhé třetiny se tak šlo za vyrovnaného stavu. Ten ale trval jen 18 vteřin. Neposedný kotouč, který skákal před vítkovickým brankovištěm, si našla hokejka Zdeňka Krále a její vlastník poslal touš baseballovým úderem do branky. Ještě v první minutě druhé třetiny to mohlo být o dvě branky. Ordoš nenápadně vystřelil zpoza obránce a jeho bekhend skončil na tyči.

Druhá perioda opravdu nedávala příliš času na oddych. 62 vteřin po Ordošově šanci už totiž bylo vyrovnáno. Postaral se o to Vlastimil Malina, jenž prokázal důraz na brankovišti. Tempo neopadlo ani poté. Oba celky se střídaly ve větších i menších šancí, ze kterých vyberme dorážku Zachy, jenž nedokázal zacílit do poloprázdné branky, šanci Stokláska, který z mezikruží netrefil branku, ač byl neatakován, a ještě únik Volného, jehož blafák skončil na Hosnedlově betonu.

To ale nebylo vše. Jeden z týmů se přeci jen utrhl a byli to Tygři. Stalo se tomu tak zásluhou již jednou úspěšného Zdeňka Krále, jenž pálil ihned po vyhraném buly a kotouč si našel cestu až do branky. Tato povedená střela tak uzavřela kapitolu s názvem druhá třetina a šlo se na posledních dvacet minut základní hrací doby.

Ty už tolik šancí nenabídly, Liberec se snažil náskok udržet a Vítkovicím se nedařilo vypracovat si větší příležitosti. Na první větší šanci se tedy čekalo až do času 47:00 a hned to skončilo gólem. Od modré vyzkoušel štěstí hostující Kafka, jeho střela ale mířila vedle. Hosté nemuseli zoufat, kotouč se odrazil zpět před branku, kde čekal Martin Stoklásek, který posunul kotouč za dezorientovaného Hosnedla.

Bylo tedy vyrovnáno. Když už se schylovalo k prodloužení, dostal se ke kotouči na hranici brankoviště Bělohradský. Avšak domácí forward z ostrého úhlu zasáhl jenom tyč a prodloužení se stalo skutečností.

Pěti minutové prodloužení, ve kterém byl aktivnějším celkem Liberec, rozhodnutí nepřineslo a dostalo se tedy až na samostatné nájezdy. Dovednostní disciplína vyšla lépe libereckým hokejistům. Hned v první sérii se prosadil Zach i hostující Stránský. Z dalších exekutorů už ale byl úspěšný jen domácí Filip Chlapík, který se štěstím překonal Mizeru a rozhodl o osudu zápasu.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner