Reportáž

V posledním zápase mladší dorost nestačil na Spartu, slaví však bronz

L i b e r e c - Mladší dorostenci se v neděli krátce po poledni naposledy představili v rámci MČR. Soupeřem jim byla pražský Sparta, která, jak se později ukázalo, byla nad jejich síly. Tygří naděje se tak s turnajem rozloučili porážkou 2:4. I přes toto zaváhání jim předchozí výkony zajišťují bronzovou medaili.

Zápas jeho úvodní buly padlo krátce po poledni nabídl hodně rychlou branku. Pouhých 15 vteřin po zahájení zápasu se ke kotouči dostal Lukáš Sladkovský a překonal trochu překvapeného Hosnedla. Sparta po brance neubrala. Naopak, poté co byl vyloučen domácí Klinger si kotouč vyměnili Svoboda, Abdul a Lukáš Lojek. Ten zakončil přesilovkovou kombinaci střelou k tyči.

I další průběh třetiny patřil domácí Spartě. Nejprve dostal mezi kruhy kotouč Zídek, avšak z vyložené pozice přestřelil. Po pohledné individuální akci mohl navýšit Černoch. Avšak při kličce si dal kotouč na dlouhou hokejku a nedokázal ho zasunout. Šance se tak chopili Tygři. Jmenovitě Zdeněk Král, který vystihl rozehrávku a pohotovým bekhendem snížil na rozdíl jedné branky. A jelikož se Geckovi z brankoviště skórovat nepodařilo, šlo se do druhého dějství za stavu 2:1 pro Pražany.

Také druhá perioda začala lépe pro Spartu. Ta měla možnost přesilové hry a velmi rychle ji využil Jindřich Abdul, který si pomohl odrazem od nohy bránícího hráče. Poté se šancí dočkali liberečtí hráči. Nejprve to byl po pěkné individuální akci Lakatoš a po něm Zacha, ani jeden však z kruhu pro vhazování neuspěl.

Sparta mohla na straně druhé vedení navýšit, to by ale nesměl Sviták řešit přečíslení střelou mimo branku. Radovat se tak málem mohli hráči na druhé straně. Po velkém závaru se ale Lakatoš ani Bělohorský branky nedočkali. A tak se šlo na závěrečných dvacet minut znovu za vedení pro Spartu, tentokrát o dvě branky.

Třetí třetina si své šance dlouho schovávala. Pak ale přišly v krátkém sledu a byly sparťanské. Postarali se o ně Pacovský a Svoboda, ovšem ani jeden z této dvojice tváří v tvář Hosnedlovi neuspěl. Do třetice se ale Pražané dočkali. To se na brankovišti skvěle ukázal Václav Zídek a zametl kotouč do sítě.

Bílí Tygři se v závěru ještě tlačili do zakončení, avšak většina jejich snažení nebyla vyslyšena. Jedinou výjimkou byla kombinace v přesilovce pěti proti třem, kdy kombinaci mezi Zachou a Pyrochtou ozdobil gólovou tečkou Filip Chlapík. Liberec to pak ještě zkoušel při klasické přesilovce bez brankáře, avšak tato snaha zůstala také bez odezvy. Liberečtí mladší dorostenci tak zakončili svou pouť na MČR porážkou.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner