Reportáž

Kladno zastavilo libereckou sérii výher, pod Ještědem vyhrálo o dvě branky

L i b e r e c - Po dlouhé době hostila Tipsport arena domácí utkání Bílých Tygrů a hned na sever Čech zavítalo hvězdné Kladno s pěti hráči ze zámořské NHL. I přes absenci Jaromíra Jágra zvládlo nedělní zápas na jedničku a svůj rychle vytvořený dvoubrankový náskok uhlídalo. Za Liberec se trefil Petr Nedvěd, nejlepším hráčem domácích byl vyhlášen Tomáš Filippi.

Hned na začátek připravil zápas libereckým fanouškům dvě překvapení, jedno nemilé a jedno podstatně lepší. Tím nemilým byla určitě absence Ondřeje Pavelce, který je odchovancem Kladna, a tak neměl povoleno v utkání nastoupit. Druhým překvapením bylo, že nenastoupí hvězda z NHL, Jaromír Jágr, který v Karlových Varech utrpěl zranění. Možná i díky tomu měli domácí lepší start do střetnutí, ve druhé minutě ale po Šmídově nahození úspěšně hasil situaci Chábera.

Pak ale převzalo iniciativu Kladno a dostalo se do vedení. Ve čtvrté minutě při přesilovce posunul Patera kotouč na modrou čáru, odkud ho Marek Židlický poslal dělovou ranou do branky – 0:1. V polovině dějství inkasoval Pinc znovu, tentokrát za vyrovnaného počtu hráčů na ledě, kdy Tomáš Kaberle zvýšil dlouhou střelou k tyči – 0:2.

Za tohoto stavu se vstupovalo do druhého dějství, kde byli opět ze začátku aktivnější domácí. Po třech minutách se v oslabení dostal do slibné pozice na křídle Tomáš Urban, Chábera však jeho pokus vyrazil. Krátce poté dokonce Tygři snížili vedení. Bulíř se rozhodl vypálit z mezikruží a těsně před Cháberou jeho pokus tečoval Petr Nedvěd – 1:2.

Velkou šanci měli v půlce třetiny i hosté. Na branku Pince najížděl v přečíslení dva na jednoho Eberle, jehož přihrávku na druhého Rytíře zblokoval Výtisk. Kotouč se ale vzápětí dostal zpět k Eberlemu, který naštěstí pro domácí netrefil odkrytou klec. Pět minut před koncem dějství Středočeši dokonce skórovali, před Bickovou trefou ale sudí kvůli zranění Melky pískal.

I ve třetí dvacetiminutovce se hrál vyrovnaný a především na straně Kladna solidní defenzivní hokej. Rytíři byli dříve blízko ke skórování, když opět Bicek pálil do odkryté Pincovy branky, tentokrát byl však jeho pokus tečován do břevna, o čemž se sudí musel poradit se svým kolegou u videa. Hosté se však dočkali jen o pár minut později, když Melka vyslal do šance Jana Eberleho, jenž nadvakrát pokořil Pince – 1:3.

Před libereckými bojovníky tedy najednou čekal o dost těžší úkol, čehož si byli všichni vědomi. A tak se domácí snažili co nejrychleji snížt náskok hostů, k čemuž byl po pasu Nedvěda nejblíže Bulíř, jenže tomu se nepovedlo z voleje překonat Cháberu. Všechny body tedy putovaly do Kladna, které i bez hvězdného Jágra zvítězilo.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek (Liberec): "My jsme bohužel nenavázali na poslední výkony. Jsem z toho trošku rozpačitý. Dnes byl favoritem soupeř, ale my jsme hráli doma. Od hráčů jsem čekal lepší výkon, ke kterému je měl tak kvalitní soupeř nabudit. Sportovně musím přiznat, že Kladno bylo lepší a zaslouženě vyhrálo."

Zdeněk Vojta (Rytíři Kladno): "Krásné utkání, plná hala. Kamkoliv se hneme, tak se hraje dobrý hokej. Domácí nás v první třetině zaskočili svoji aktivitou, pak ale trošku odešli. Dokázali jsme po dlouhé době dát v utkání tři branky a zvítězit.

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner