Reportáž

Liberečtí ani jednou neskórovali, s Mountfieldem po mdlém výkonu opět padli

L i b e r e c – Bílí Tygři ve dvaačtyřicátém extraligovém kole nestačili na českobudějovický Mountfield. Severočeši toužili odčinit bídný výkon z předchozího klání, kdy na Spartě inkasovali osmkrát. Tentokrát se prezentovali o poznání pečlivější defenzivní hrou, v útoku se však neprosadili. Soupeř ve třetí třetině dvakrát udeřil a obral modrobílé o důležité body.

České Budějovice na soupeře v letošní sezoně již třikrát vyzrály, do čtvrtého vzájemného střetnutí však vstoupili s větší chutí trápící se Bílí Tygři.

Hosté si sice v prvních minutách vytvořili střeleckou převahu, ale větší šance si připravili Severočeši. Galamboš nejprve v přečíslení oslovil Čakajíka, ten však v plné rychlosti nezacílil z kruhu přesně. Vzápětí byl blízko k úvodní brance duelu obránce Jánošík, ale Kovář vytěsnil jeho pokus na tyč.

Liberec měl poté k dispozici také dvojnásobnou početní převahu, v ní však nezahrozil a sám málem inkasoval. Kohn mohl skórovat z těsné blízkosti, Frühaufovu nabídku napříč pásmem ovšem z výborné pozice poslal jen do boční sítě.

Druhá část naopak svým nezáživným průběhem nudila. Střeleckých pokusů se urodilo minimálně a ani jednomu z celků se nedařil plynulý přechod přes střední pásmo. Až v závěru prostředního dějství se o slovo přihlásili hosté. A to hned dvakrát za sebou, ale Schwarz úspěšně odolal.

Při ráně Kotalíka ovšem pomohla libereckému brankáři branková konstrukce, českobudějovický ostrostřelec totiž orazítkoval pouze tyč. Schwarz se zapotil také o chvilku později, na jeho svatyni uháněl Škoda. I on však selhal, gólman jej vybruslil a kotouč vytěsnil.

V úvodu závěrečné periody na sebe individuálním průnikem upozornil Bulíř, když se elegantně prosmýkl až k brankáři. Ale Kovář jeho zakončení dokázal vcelku pohodlně lapit, posléze měl slibnou příležitost i protivník. Suja byl neatakovaný před Schwarzem, jenže ani po rychlé kličce si na domácího strážce svatyně nepřišel.

Prořídlé hlediště se první branky dočkalo až v čase 49:02. Suja poslal zpoza branky kotouč přesně na hůl Jiřího Šimánka, který si sjel těsně před Schwarze a puk doklepl za jeho záda. Bílé Tygry nepříznivý stav nastartoval, ovšem kličkovaná Filippiho ani slibný pokus Víška neměly gólové vyústění.

Zato hosté se dokázali podruhé prosadit, minutu a půl před koncem ztratil Derner u hrazení kotouč a Aleš Kotalík ze spodní části pravého kruhu prostřelil Schwarze. Domácím poté nepomohla ani hra bez brankáře a Severočeši si po debaklu na Spartě připsali další porážku.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Liberec): "Projevuje se stále stejný obrázek naší hry. Nejsme schopni vstřelit branku, několik zápasů hrajeme bez vstřeleného gólu. Když už ho někdo v poslední době dá, tak je to většinou člen čtvrté lajny. Nedokážeme sehrát přesilovky, nedáváme góly a kolem toho se točí celá naše hra. Schwarz chytal fantasticky, ale když dostaneme první gól, tak to musíme otevřít, ale neschopnost dát gól nás sráží. Sice bojujeme, ale jen bojovností se zápasy vyhrát nedají."

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Myslím, že to dnes byl v Liberci zajímavý zápas, i když padlo málo gólů. V první třetině měly oba týmy šance, přesilovky, možnost něco vymyslet a skórovat. I v dalším průběhu měly oba týmy šance ke skórování, ale rozhodlo se až ve třetí třetině. Projevilo se totiž to, že kdo v takhle vyrovnaném utkání najde jako první gólovou střelu, tak je ve výhodě. Byli jsme to my, kdo tu střelu našel a pak jsme dokázali dovést zápas do vítězného konce. Jsem i rád, že jsme dokázali hrát konstantně a s nasazením po celých šedesát minut."

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 16:30 | U17
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 13:00 | U20
Bílí Tygři Liberec
HC Dynamo Pardubice