Reportáž

Tygři se dlouho drželi, o naději přišli v závěru

Zlín/Liberec - K zápasu 45. kola extraligy vyrazili Bílí Tygři do Zlína. Tam se hrálo velmi vyrovnané utkání a dlouho tomu odpovídalo i skóre. Avšak třetí třetina definitivně zavála vedení na stranu PSG. Po výsledku 6:3 tak Tygři poprvé v sezoně odešli ze zápasu se Zlínem bez bodu.

Na první posun skóre se příliš dlouho nečekalo. Už po třinácti vteřinách se totiž prosadil Petr Nedvěd, ač byla jeho branka uznána až později po konzultaci u videa. A "vražedné" tempo pokračovalo i nadále. O dvě minuty později se totiž trefil Jaroslav Balaštík a bylo vyrovnáno.

Ovšem tento stav netrval dlouho. Čakajíkovo nahození od modré šikovně tečoval Tomáš Filippi a liberecká smečka šla znovu do vedení. Tentokrát si užila o něco déle. Na konci třetina ale přišel nešetrný zákrok Balaštíka a hromadná potyčka, ze které vyšli hůře právě Tygři, jelikož je poslala do tří.

Dvojnásobnou přesilovkou Zlínští nepohrdli a rychle jí využili. Na modré si popojel Petr Zámorský a dělovkou propálil Schwarze. To bylo krátce před koncem prvního dějství. Do toho druhého se tedy šlo za vyrovnaného stavu. Druhá třetina ovšem za první příliš nezaostávala. V pokračující přesilovce napřáhl znovu Petr Zámorský a poslal svůj celek do vedení.

Početní výhody se ale dařili i hostům a Zlín měl na světelné tabuli navrch jen pár minut. Tomáš Pospíšil překvapil střelou zpoza branky všechny včetně Horčičky a právě o jeho záda dostal kotouč do branky. Liberecký forward tak skóroval už ve čtvrtém zápase v řadě, celkem si během nich přišel na šest zásahů.

Třetí třetina už ovšem vyrovnaná v žádném případě nebyla, minimálně po stránce úspěšnosti střelců. Ti se totiž našli jen na straně domácího Zlína. A přestože padly branky tři, střelci byli jen dva. Hned dva zásahy si totiž připsal Jaroslav Balaštík. Ten nejprve poslal PSG do vedení a přibližně o pět minut později se prosadil znovu. Touto brankou tak dodal domácím dvoubrankové vedení a sám dovršil hattrick.

Na konečných 6:3 upravoval v závěru třetí periody Petr Leška, jenž tak definitivně pohřbil naděje Bílých Tygrů. Těm se tak poprvé v sezoně nepodařilo Zlín porazit a nevyužili ani zaváhání Karlových Varů, nejbližšího souseda v tabulce.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (PSG Zlín): "Dnes to byl z naší strany trochu hurá hokej. Nehráli jsme, co jsme chtěli. Hráči hráli bezelstně pod vlivem toho, že se nám v poslední době daří. Nebyli jsme důslední v obraně. Do stavu 3:3 byl výsledek otevřený. Pak záleželo, kdo dá gól a zápas zlomí ve svůj prospěch, což se podařilo nám. Jsme rádi, že jsme vyhráli a taky, že jsme dali šest branek. Těšíme se do Chomutova."

Milan Černý (Bílí Tygři Liberec): "Příčinu porážky vidíme v častých vyloučeních, která jsme si způsobili sami vlastní nedisciplinovaností. Kvůli vyloučení Šticha v souboji a zraněním dvou obránců byla naše hra oslabená. Za stavu 3:3 jsme měli zápas dobře rozehraný a sahali jsme po dobrém výsledku i bodech. Oslabení nás dnes výsledkově popravila. Řešení situace nebylo správné a zápas to výrazně ovlivnilo. Přišli jsme o vedení, neboť jsme v dlouhém oslabení inkasovali dva góly."

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 16:30 | U17
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 13:00 | U20
Bílí Tygři Liberec
HC Dynamo Pardubice