Reportáž

Tygři bojovali statečně, Lev však jednobrankový náskok uhlídal

L i b e r e c - Podještědští hokejisté zahájili sezonu přípravným utkáním s novým týmem Kontinentální hokejové ligy, Lvem Praha. Do posledního místečka zaplněná Svijanská aréna hostila velmi pohledné utkání, vedené v bojovném duchu. Přestože se Lev rychle dostal do vedení, domácím se podařilo utkání zdramatizovat, avšak na výhru Bílí Tygři nedosáhli. K vidění byly dva liberecké góly, které vstřelili Lukáš Krejčík a Antonín Dušek.

V prvním přípravném duelu na novou sezónu přivítali Bílí Tygři nováčka Kontinentální hokejové ligy Lev Praha a duel nabídl pěknou podívanou už od prvních minut. Hosté z Prahy sice trávili dost času na polovině soupeře, Severočeši se však dlouho dobře bránili. Branku inkasovali až v desáté minutě, kdy kolem hrazení prolétl Novotný, jenž našel Erika Christensena, který sám proti Pincovi zakončil bekhendem pod víko – 0:1.

Po prvním gólu v utkání se zanedlouho hosté dočkali druhého zásahu v tygří síti. Zpoza liberecké klece vyjížděl Klepiš a na kruhu našel volného Tomáše Mojžíše, ten dělovkou z voleje prostřelil Pince – 0:2. Přestože to vypadalo pro domácí po vyloučení Tomáše Urbana špatně, nakonec lovil kotouč ze své svatyně Lev. Ve vlastním pásmu totiž chyboval Hunkes, čehož využil Lukáš Krejčík a povedenou kličkou zavěsil za MacIntyra – 1:2.

Prostřední dějství nejprve přineslo podobný hokej jako to první, při vyloučení jednoho z Pražanů však domácí převzali iniciativu a zahájili silný tlak. Ten po několika minutách vyústil ve druhou branku Bílých Tygrů, kterou vsítil po hrubce gólmana MacIntyra Antonín Dušek do odkryté klece – 2:2.

Inkasovaná branka Lev Praha ale znovu probudila a vše se vrátilo do starých kolejí. Akce Sekáče se Szczechurou ještě brankou neskončila, ale po chvíli se puk potřetí zatřepotal v domácí kleci. To se do puku od modré opřel Jiří Hunkes, jehož jedovka našla přesně mezírku mezi betony Marka Pince – 2:3.

Třetí třetina tedy slibovala velké drama. Nejprve to byl Tomáš Urban, kdo se ocitl v samostatném úniku na McIntyra, ale podařilo se mu pouze vyprášit beton kanadského brankáře. Do tří velkých šancí se poté dostal také Roman Vlach, v jedné z nich dokonce trefil tyčku.

Krátce před koncem se domácí dostali do nadějně vyhlížející přesilové hry, ve které nejnebezpečněji pálil Derner. Přestože v té chvíli Adam Jánošík správně obtěžoval brankáře Lva, puk zůstal mimo svatyni. Liberečtí zkusili v závěru hru bez brankáře a několikrát byli blízko vyrovnání. Kýžené branky se ale do posledního místečka vyprodaná Svijanské Aréna už nedočkala, a tak Bílí Tygři na úvod přípravy prohráli se Lvem Praha 2:3.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek (Bílí Tygři Liberec): „Mančaftu jsem po zápase řekl, že to byl výkon, na kterém se dá stavět. Určitě to nebylo žádné faux pas, protože Lev Praha je trochu jiná liga. Kluci obstáli, ale nepodléhal bych nějakému super optimismu. Je to všechno ještě dost syrové, protože tam bylo několik chyb. Jsem rád, že se tam projevily věci, které trénujeme. Člověk určitě není spokojený s porážkou, ale že bych z toho byl naštvaný, tak to v žádném případě. „

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner