Reportáž

Junioři ztratili na Hané dvoubrankový náskok a prohráli

Olomouc/Liberec Junioři Bílých Tygrů ve svém prvním venkovním zápase NOEN extraligy juniorů nebodovali. Na ledě Olomouce sice vedli 2:0 po gĺech Mikysky a Kruckého, jenže čtyřbranková smršť kohoutů jim nakonec vzala všechny body. Severočeši podlehli na Hané 3:6.

Do utkání vstoupilo aktivněji domácí mužstvo, které si po necelých dvou minutách vytvořilo příležitost skórovat. Přečíslení dvou na jednoho ale zastavil skvělým zákrokem Josef Sobotka. Poté Hanáci zahrozili ve vlastním oslabení, ani Jakub Lehečka si ale na libereckou jedničku nepřišel.

Po dvou nevyužitých šancích tak zákonitě přišel trest. V následném protiútoku využil volného prostoru Josef Mikyska a trefou nad vyrážečku domácího brankáře otevřel skóre zápasu. Za domácí mohl v sedmé minutě srovnat Radek Číp, ale tváří v tvář gólmanu Tygrů neuspěl.

Radovali se tak opět Severočeši, kteří využili zaváhání domácího brankáře a zvýšili na rozdíl dvou branek. Jako střelec byl v zápise uveden Lukáš Krucký. Hanáckému celku se podařilo odpovědět na začátku dvanácté minuty, kdy puk dotlačil za záda Sobotky domácí Daniel Kunce.

Do konce první dvacetiminutovky mohlo být dokonce i srovnáno. To by ovšem hráči Olomouce museli využít téměř minutovou početní výhodu proti třem.

Na začátku prostřední části už ale byl stav nerozhodný. Lukáš Králík převzal puk v rohu kluziště, přemístil se s ním až před hostující klec a zakončil po víko. V osmadvacáté minutě se nechal vyloučit domácí Alex Rašner, místo tlaku Tygrů ale přišly dva gólové momenty na druhé straně.

Jako první využil zaváhání hostujícího hráče na modré Lukáš Králík, který samostatný nájezd přes půl kluziště zakončil do horní poloviny branky. Ještě před vypršením Rašnerova trestu vtrhli Hanáci v přečíslení do útočného pásma a Radek Číp vsítil čtvrtou branku Mory.

Vedení o dvě branky ale vydrželo domácím je čtrnáct vteřin. Po závaru před Lukášovou klecí dorazil puk za záda bezmocného gólmana Olomouce Marek Kafka.

Jednogólovým vedením pokračoval rychlý duel plný tvrdých soubojů i ve třetí třetině. Oba dva maskovaní muži měli plno práce, hra se přelévala ze strany na stranu a bylo jen otázkou času, kdy padne branka.

V devětačtyřicáté minutě se to nakonec povedlo domácím, kterým klidnější vedení o dva góly zajistil Richard Vaculín. Severočechům příliš času na výsledkový zvrat nezbývalo, v závěru tak zkusili hru bez gólmana. Snížení se ale nedostavilo, naopak střelou do odkryté klece pojistil Kohoutům tříbodový zisk Jakub Schejbal.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Bohužel místo toho, abychom první část vyhráli o čtyři branky, tak jsme prohrávali. Soupeř ze tří šancí, které téměř ani nebyly, vstřelil dvě branky. Naopak my jsme ze čtyř vyložených šancí neproměnili ani jednu. Věřil jsem, že jsme schopni utkání otočit. Druhá třetina už vyzněla jasně v náš prospěch. Podle mě jsme celých šedesát minut ovládali hru, byli jsme lepší a aktivnější. Liberec má mladé mužstvo a ve chvílích, kdy se začali tlačit do brány, jsme byli schopni zaútočit.

Aleš Vladyka (Bílí Tygři Liberec): Paradoxně jsme i přes nepříznivý výsledek neodehráli špatné utkání. Vstoupili jsme do něj sice trochu se štěstím, ale dobře. V první části nás hodně podržel gólman. Utkání rozhodly dvě branky v naší přesilové hře, ve které jsme obrovskými chybami soupeře pustili do dvoubrankového vedení. Poté se nám to i přes veškerou snahu nepodařilo zvládnout, i když jsme šance měli. Neodehráli jsme v Olomouci špatné utkání, ale vyhrát jsme si po předvedených chybách nezasloužili.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner