Reportáž

Úvod a závěr rozhodly o prohře juniorů

L i b e r e c - Při příležitosti druhého domácího utkání letošní sezony přivítali liberečtí junioři na ledě Svijanské areny své vrstevníky ze Zlína. Ti otevřeli utkání bezchybně, ale ve druhé třetině inkasovali hned pětkrát, což posunulo domácí do role favorita. Nakonec ale velký obrat skóre uskutečnili i Zlínští, a tak putují všechny body na východ.

Začátek do čtvrtečního utkání Severočechům příliš nevyšel. Drobné chybičky, kterých se dopustili v prvních čtyřech minutách pomohly hostům ke dvěma úderným brankám, které přišly jako blesk z čistého nebe. Nejprve se z dálky trefil Marek Haloda, krátce poté to byl z blízkosti Lubomír Kovařík – 0:2.

Poté se Moravané rozhodli pro důraznou taktiku, kdy blokovali všechny pokusy domácích o opuštění vlastního pásma už na modré čáře soupeře. Navíc se nebáli forčekovat až u branky gólmana Sobotky, a tak byla jedinou větší šancí Liberce v první třetině střela Adama Chlapíka do betonu brankáře Zlína, Kevina Rozuma.

Na více branek si muselo obecenstvo počkat až do druhého dějství. Tu otevřeli povedenou kombinací zpoza branky Marek Langhammer a Adam Chlapík – 1:2. Ani ne minutu nato však odpověděl střelou pod víko Dominik Matula – 1:3. Jenže osmapadesát sekund poté vyslal dělovku do horního růžku zlínské branky Josef Mikyska – 2:3.

Gólové hody po chvíli dozněly, ale Tygři se opět ozvali po půlce třetiny. A byl to opět Josef Mikyska, který unikl obraně hostů při dvojitém oslabení a bekhendem zavěsil pod břevno – 3:3. Do vedení se Liberečtí dostali až ke konci třetiny, kdy dostali dvě přesilovkové šance. Tu první využil ránou od modré Roman Pálek – 4:3. Tři vteřiny před sirénou se ještě prosadil z blízkosti Matěj Psota – 5:3.

Vše záviselo ještě na třetí třetině, která nabídla nakonec zajímavé rozřešení. Rozhodnout mohl ještě na začátku Filip Pyrochta, jeho rána ale orazítkovala tyč zlínské klece. A tak se hosté rozhodli vzít věci do vlastních rukou. Počátek pádu Severočechů měl na starosti Vít Mika, jehož dělovka putovala do sítě po odrazu od horní tyče – 5:4.

Vyrovnání stavu Ševcům dlouho netrvalo. Stačily necelé dvě minuty a Pavel Fořt bekhendem vrátil Zlín zpět do hry – 5:5. Schylovalo se ke dramatickému konci, na ledě se navíc kvůli ostrým střetům objevily i emoce. Pouhých jedenáct vteřin před závěrečnou sirénou však poslal kotouč za záda libereckého brankáře Michal Popelka a domácím už se nepodařilo správně zareagovat – 5:6.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner