Reportáž

Junioři prohrávali o pět branek, s velkým srdcem se ale na soupeře málem dotáhli

L i b e r e c - Junioři Liberce mají za sebou zápas, na který nejspíš jen tak nezapomenou. Pod Ještěd si to namířila Sparta a ve druhé třetině už měla pětibrankový náskok. Domácí ale ukázali srdíčko a bojovali do poslední vteřiny. Nakonec se jim bohužel podařilo skórovat jen čtyřikrát a úžasný comeback jim o jedinou branku utekl.

Libereckému výběru do dvaceti let začátek utkání vůbec nevyšel. Zhruba půl minuty totiž trvalo otevření skóre kapitánovi Sparty, Stanislavu Eisovi – 0:1. Další kritické momenty pro domácí přišly až v polovině třetiny, kdy nejprve skóroval Martin Procházka povedenou tečí – 0:2. A posléze si připsal branku i Tomáš Brém, rovněž přesměrováním puku – 0:3.

Už po necelých třinácti minutách tedy Sobotku v liberecké kleci nahradil Skřebský, ani tomu se ale start nepovedl. Na 0:4 totiž ihned zvýšil Patrick Brzobohatý. I Severočeši se mohli vzápětí prosadit. Mikyska našel před brankou volného Kruckého, jeho kličku však zastavil pohotový brankář Bílek. Nakonec měl ještě příležitost v trestném střílení Škop, ten ale ani po parádní kličce vedení Sparty nezvýšil.

Druhé dějství přineslo daleko vyrovnanější hru, přesto to byli opět hosté, kdo skóroval jako první. Už na 0:5 zvyšoval Martin Procházka a vypadalo to, že je rozhodnuto. Nesouhlasil ale Josef Mikyska, který ve spolupráci s Frkem důrazně napadl svatyni hostů a po skrumáži posunul volný kotouč přes čáru – 1:5.

Sparťané ovšem nadále chtěli skórovat, čtyřbrankový náskok v hokeji není zase přiliš velkou jistotou. Další „pojistku“ měl na holi Hampl, jenže tomu kotouč před odkrytou klecí přeskočil čepel. Reagovali na to opět Frk s Josefem Mikyskou. Ten po pasu z rohu hřiště na druhý pokus překonal Bílka – 2:5.

Zajímavé rozřešení přinesla až třetí třetina. Zápas už byl absolutně vyrovnaný a domácí se chtěli vrátit do hry. Nejprve jim v tom ale mohl zabránit Matějček, jehož projektil zazvonil o horní tyč. Jak se říká, nedáš – dostaneš. Půl minuty poté totiž udeřil Patrik Maďar, a to z dorážky Mikyskova pokusu – 3:5.

Kdo by byl čekal, že po pěti nezodpovězených brankách bude rozhodnuto, byl by se mýlil. Zbývalo jen něco přes osm minut v základní hrací době, když se Severočeši počtvrté prosadili. Beránek přihrál přesně Adamu Chlapíkovi, na nějž zírala prázdná klec – 4:5. A právě bek Beránek byl ze všech později nejblíže k vyrovnání, jenže tísněn před odkrytou brankou ztratil rovnováhu a také šanci na velký gól. Sparta se pak už ubránila a domů si vede plný počet bodů.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner