Reportáž

Junioři ztratili nadějný náskok, zápas ale i tak zvládli vítězně

L i b e r e c - Čtvrteční večer patřil pod Ještědem juniorské NOEN extralize, v jejímž rámci se představili hokejisté domácího Liberce a hostů z Vítkovic. Duel tabulkově vyrovnaných soupeřů lépe rozehráli domácí, avšak svůj náskok ve třetí třetině ztratili. V závěru utkání ale znovu zvrátili na svou stranu a soupeře nakonec porazili 5:3.

Čtvrteční duel juniorské extraligy odstartoval celkem poklidně. První větší šance se diváci dočkali pět minut po jeho zahájení. Ocitl se v ní domácí Chlapík, který se od mantinelu protáhl až do branky, kde ho ale gólman Svoboda zastavil betonem. Za minutu mohli do vedení jít hosté. To když se Holému naskytla možnost poslat kotouč do odkryté klece. Poskakující pryž ale zasáhnout nedokázal.

V polovině třetiny se už skóre pohnulo. A velký podíl na tom měla chybující defenziva hostujícího celku. Nepovedenou rozehrávku sebral Zacha a kotouč poslal na osamoceného Adama Chlapíka, který stál na kraji brankoviště a poslal kotouč za bezmocného Svobodu.

Zakrátko mohli Vítkovice kontrovat. Slováček projel celým kluzištěm a svůj slalom zakončil střelou, která mířila jen do betonu libereckého Sobotky. Tím vetší šance na jedné, či druhé straně v první dvacetiminutovce končily.

Do prostředního dějství tak šli v lepší pozici domácí. To začalo o poznání svižněji a skóre se měnilo po necelých čtyřech minutách. Maďar získal puk ve skrumáži, poslal ho na druhou stranu brankoviště, kde číhal Patrik Urban, jenž neměl větší problém se skórováním.

Dvoubrankového vedení si ale Tygři neužili dlouho. Vítkovický tlak využil Marek Holý, ke kterému se odrazil kotouč od zadního mantinelu a ani on se nijak nerozpakoval. Dvě minuty po této brance mohl sám Urban vrátit domácím dvoubrankový náskok. Na brankovišti ale nedokázal usměrnit tvrdou přihrávku a kotouč poslal jen vedle.

Zase tolik ho to mrzet nemuselo. Náskok domácích totiž zanedlouho znovu zdvojnásobil Pavel Zach. Ten se dostal sám před Svobodu a svůj únik zakončil blafákem a kotoučem pod horní tyčkou. Do konce druhé třetiny mohli hosté z Vítkovic ještě jednou udeřit. Ovšem Němec dopadl s tečováním kotouče na brankovišti obdobně jako Urban.

Do závěrečných dvaceti minut základní hrací doby vstupovali ve větší pohodě domácí. Jejich pohoda ale neměla nijak dlouhého trvání. Po necelých osmi minutách se mezi betony domácího Sobotky trefil Erik Němec a hosté ztráceli už jen jeden zásah.

Když se pak zápas dostal do poslední desetiminutovky, skóre utkání bylo znovu vyrovnané. Tvrdým projektilem z kruhu se o to postaral Martin Blahuta, na jehož střelu neměl domácí gólman nárok. Vše už jakoby pomalu směřovalo do prodloužení, to se ale ještě změnilo.

Nepříliš hokejovou část duelu rozčísla střela Urbana, po které za brankou sebral puk Psota a poslal ho na spodek kruhu. Tam stál osamocen Patrik Maďar a poslal kotouč pod horní tyčku Svobodovy svatyně. Bílí Tygři se tak znovu zmocnili vedení a tentokrát ho udrželi.

Hostující se ještě snažili kontrovat hrou v šest, ovšem těžili z ní domácí. Kotouč v této herní situaci sebral Matěj Psota a vysokým obloučkem ho přes celé kluziště poslal až do opuštěné klece.

Jeho branka tak dala definitivní podobu duelu mezi Libercem a Vítkovicemi, který lépe zvládla domácí smečka. A sice 5:3.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner