Reportáž

Junioři v derby těsně přetlačili Ústecké Lvy

Ú s t í n/L./L i b e r e c - Čtvrtek byl pro liberecké juniory ve znamení zápasu na ledě rivala z Ústí nad Labem. Přestože Tygři záhy ztráceli, zápas se jim podařilo zvrátit na svou stranu a připsat si tři body za těsnou výhru 3:2

Domácí nutně potřebují zastavit pokles své výkonnosti, protože jsou na posledním místě tabulky. Souboj proti Liberci byl vzácně vyrovnaný. V sedmé minutě byl na trestné Holeček. Hanzl ujel hostující obraně, přihrál na hůl Štěpána Štěpánka a domácí vedli 1:0. V 18. minutě se před branku Petráska probojoval Patrik Maďar, který se nemýlil a stanovil tak stav 1:1 po první třetině.

Vstřelená branka vpravila do žil hostujících hráčů plno elánu, který se přenesl i do další třetiny. Mikyska připravil puk pro Dominika Vlka, který se dostal do pěkné pozice. Petrásek ležel na ledě a zoufale se snažil něco vymyslet. Liberecký hráč s notnou dávkou štěstí skóroval a poslal „své“ do vedení 2:1.

Třetí třetina přinesla ústeckou snahu vyrovnat. V početní výhodě se to podařilo. Martin Hanzl přišpendlil puk pod horní tyčku. Vypadalo to, že dojde na prodloužení, jenomže se nechal vyloučit domácí Holeček. Při početní výhodě skóroval Matěj Psota a na tento gól žlutomodří zareagovat nestihli. Liberec tak v Ústí zvítězil 3:2.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner