Reportáž

Junioři se proti Kladnu ani jednou neprosadili

L i b e r e c - Trápící se mužstvo libereckých juniorů přijeli v rámci velice očekávaného víkendu navštívit vrstevníci z Kladna, konkrétně z týmu HC Kladno. Ti se pod Ještědem předvedli solidní defenzivní prací a schopností udeřit při protiútocích. To stačilo na dvoubrankové vítězství. Liberečtí v posledních třech zápasech skórovali jen jednou.

Domácí mládežníci narazili na stejný problém jako poměrně často letos, a to na problém prvních minut. Hned ve druhé minutě totiž Kladenští mohli do vedení. Početní výhody využil přesnou přízemní střelou k tyči Jiří Véber, zpočátku nejaktivnější Středočech na ledě. V aktivitě se s ním však mohl vyrovnat spoluhráč Pípal, kterého od branky ve dvanácté minutě moc nedělilo. Odkrytou klec ale netrefil díky skvělé obranné práci Slavíka.

Na další akce obecenstvo čekalo až do poslední šedesátivteřinovky prvního dějství. Nejprve mohl otevřít účet Tygrů obránce Pyrochta, který předvedl pár skvělých kliček, brankáře Exnera ale nepřekonal. O několik sekund později liberecké defenzivě uprchl Kobes, ale i Sobotka byl ke konci třetiny úspěšný.

Druhé dějství připomínalo v mnohém to první, hokej byl dále vyrovnaný, ale ani jeden tým se netlačil moc do útoku. Kladenští se snažili co nejvíce těžit z protiútoků, což se povedlo po sedmi minutách Petru Kobesovi, který s beky na zádech dobruslil až k brance Liberce a překonal Sobotku – 0:2.

Aktivnější hra byla až opět ke konci třetiny. Skórovat mohli i domácí a nejblíže k tomu byl Adam Chlapík, jehož rána od pravého kruhu skončila v lapačce brankáře Exnera, ten s ní ale měl velké potíže. Na druhé straně se mohl po Véberově přihrávce prosadit Šilhavý, ale jelikož mu pokus nevyšel, musel se spoléhat na dorážejícího Gottlieba. Ten ale naštěstí pro domácí branku netrefil.

Ve třetí třetině sice branka nepadla, přesto bylo na co se dívat. První větší šanci měl hostující Janeček, který však v souboji jeden na jednoho se Sobotkou branku netrefil. Po chvilce mohl skórovat domácí Zuzaník, jehož pokus propadl Exnerovi do brankoviště, tam ho ještě hledal dorážející Krucký, jenže kotouč nakonec brankovou čáru nepřekročil.

Hned po dalším vhazování mohli v oslabení udeřit Severočeši, když Mikyska hledal centrem Adama Chlapíka. Ten ale na prudký pas nedosáhl. O tři minuty později to byl opět Mikyska s centrem, tentokrát ale hledal Frka. Toho už kotouč našel, ale adresátovi se nepodařilo správně zpracovat. Kladenští tedy udrželi své vedení a domácí zůstávají nedaleko dna tabulky.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Liberec): Zápas se mi těžko hodnotí, jelikož si nemyslím, že bychom byli horším týmem. Udělali jsme dvě hrubé chyby, za které nás soupeř potrestal. Máme problém s koncovkou, nedaří se nám dávat branky, za tři utkání jsme skórovali jen jednou a to přesto, že máme mnoho šancí. V tom tedy vidím náš největší problém. Dnešní zápas byl o dvou brankách, gratuluji dobře bránícímu Kladnu.

Otakar Vejvoda (Kladno): Vývoj zápasu určila využitá přesilovka na začátku utkání, domácí to pak měli hodně těžké.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner