Reportáž

Ve čtvrtečním duelu junioři na Olomouc nestačili

L i b e r e c - Bílí Tygři dnes hostili tým HC Olomouc, ale zápas se jim vůbec nepovedl. Poté, co inkasovali čtyři branky, dokázali vstřelit jediný gól, ale k dalšímu navyšování již nedošlo a ve druhé třetině se rozhodlo o konečném stavu 1:8.

Začátek zápasu byl rozhodně lepší pro Olomouc, když ve třetí minutě šli Tygři do čtyř a přesilovka hostujícího týmu byla využita. Trefil se David Šťastný - 0:1. Minutu na to se vrhli olomoučtí do útoku a skórovali znovu. Chybu libereckého brankáře, který si vyjel moc dopředu, využil Jakub Lehečka - 0:2.

Po rychlém skórování se domácí Tygři uchýlili ke změně brankáře, místo Horáka nastoupil Sobotka. V polovině třetiny dostali domácí početní výhodu, ale po rychlé dvougólové sprše se jim moc nedařilo a šanci nevyužili. Až ve třinácté minutě došlo ke změně stavu, avšak opět na druhé straně. Radek Číp dokončil úspěšnou kombinaci a zvýšil na 0:3.

V osmnácté minutě šli domácí do oslabení, a toho podruhé tým z Olomouce využívá, když Radek Číp zamířil na tyčku a o ní se střela odrazila do branky – 0:4. Hned na to dostává šanci Liberec, který jde do početní výhody a tu využívá. Adam Chlapík se zjevil sám před brankou a blafákem vstřelil jediný gól Tygrů – 1:4.

Ve druhé třetině došlo k dalšímu navyšování ze strany hostů. Ve dvacáté páté minutě po nevydařeném útoku Tygrů se chopil kotouče Milan Ostřanský a zvyšuje na 1:5. Přesně o minutu později, při přesilové hře, padá šestý gól z hole Aleše Jergla - 1:6.

V druhé půli třetiny, ve třicáté páté minutě, zachybovala obrana Tygrů a olomoučtí, konkrétně Jakub Lehečka toho využili – 1:7. Při dalším útoku hostů byl v brankovišti faulován Lukáš Králík, kterému bylo přiznáno trestné střílení, jež využil – 1:8.

Třetí třetina nepřinesla žádnou změnu skóre. Ačkoliv se Tygři snažili útočit, tak se jim nedařilo v zakončování. Olomoučtí hráči se dopředu moc nehrnuli, protože již neměli co ztratit a téměř celá třetina byla pod jejich vedení. V padesáté minutě dostal Adam Chlapík desetiminutový trest za nesportovní chování a do konce zápasu se nic zajímavého nestalo.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Já musím pogratulovat Olomouci, protože předvedla výborný výkon. Byli rychlejší, důraznější, efektivnější v zakončení. My jsme sice v úterý odehráli zápas, který nás stál hodně sil, ale vůbec se na to nechci vymlouvat. Máme trochu problémy se sestavou, spoustu zraněných hráčů, ale i tak ty chyby, po kterých dostáváme branky, tak si myslím že i hráči, kteří tady jsou, by měli zvládat.
Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Já si myslím, že jsme k tomu zápasu přistoupili zodpovědně. Chtěli jsme uhrát body, což se nám povedlo. Myslím, že jsme dominovali v celém utkání, Liberci ten zápas absolutně nevyšel.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner