Reportáž

Junioři další vítězství nepřidali, proti Zlínu ztratili duel ve třetí třetině

Zlín/Liberec – Juniorům Bílých Tygrů se dohrávka dvacátého extraligového kola výsledkově nezdařila. Severočeši zamířili na led Zlína, kde v závěru druhé části dokázali bleskově smazat dvoubrankový náskok soupeře. Na další údery protivníka z třetí třetiny už ale odpověď nenašli a po čtyřech předchozích výhrách tentokrát odešli z ledu poraženi.

Utkání Bílých Tygrů s berany začalo pěkně z ostra. Už ve druhé minutě totiž trefil tyč hostující Říha. Liberečtí byli od začátku atktivnější a Rozum měl plné ruce práce.

První větší šance Zlína přišla až po polovině periody, Jelínek byl ale v pozoru. Těsně před koncem třetiny mohl zavěsit Bittner, ale těsně minul.

Hra se v prostřední části hry přelévala z jedné strany na druhou a gólmani se rozhodně nenudili. Na první branku se ale muselo čekat až do 33. minuty, kdy se od modré prosadil Jan Strojil - 1:0. To nejlšpí ze zápasu ale mělo teprve přijít. Když už to vypadalo, že se do druhé přestávky půjde za jednobrankového vedení domácích, hokejky hráčů začaly pálit ostrými.

V čase 39:01 Lubomír Kovařík zvyšoval už na 2:0, jenže o čtyřicet vteřin později snížil Adam Dlouhý a na jeho trefu navázal sekundu před koncem třetiny Roman Pálek - 2:2.

Ve 44. minutě Liberečtí chybovali a jejich kiks potrestal gólem Tomáš Fořt - 3:2. Srovnat mohl Bittner, ale tváří v tvář Rozumovi selhal. Duel se tak rozhodl v čase 56:25, kdy Lubomír Kovařík překonal Jelínka. Tentokrát už Bílí Tygři nepředvedli poslední minutu jako z říše snů a nakonec prohráli 2:4.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner