Reportáž

Juniorům se nepovedla druhá třetina, tři body zůstávají na Spartě

Praha/Liberec - Předposlední junioři Bílých Tygrů si v tabulce NOEN extraligy hráčů do 20 let po dnešku nepřilepší. Na odložené 22. kolo odcestovali na led pražské Sparty, kterou sice střelecky přehráli, díky nepovedené druhé dvacetiminutovce ale o body přišli.

Vyrovnanou partii nabídlo utkání mezi Spartou a Libercem pouze v první polovině zápasu. Úvodní sedmiminutovka patřila hostům, kteří nekolikrát ohrozili brankáře Bílka ve sparťanské svatyni. Vrcholem byla šance Frka, který se bekhendem zpoza branky uvolnil na brankoviště, ale jeho pokus domácí gólman betonem zlikvidoval. První třetina se zlomila o minutu později, kdy Slavík v samostatném úniku podrazil Mertu a následovalo trestné střílení. V něm sice faulovaný hráč nepovedenou kličkou do forehandu neuspěl, od té doby však již byla lepší Sparta. Jejich snažení korunoval ve dvanácté minutě Jakub Teubner, který ukrytou střelou přes obránce zaskočil gólmana Sobotku. Za tři minuty Eis našel na brankovišti Skřivánka, kterému jen stačilo zasunout puk do odkryté branky, ale Sobotka se bleskově přesunul a tentokrát svůj tým podržel. A tak když Sparta odmítla dvougólové vedení, přišel trest. Z ojedinělého úniku vyrovnal půl minuty před přestávkou přesnou střelou k tyči Patrik Maďar.

Gól na 1:1 hosty povzbudil a sparťané měli co dělat, aby zachytili jejich nástup. Bílek musel likvidovat stoprocentní šance Miškovského a Turka z mezikruží a tisíciprocentní přesilovkovou šanci Dlouhého, jenž sice střílel z úhlu, ale v podstatě do prázdné branky. Gólman Sparty ale skokem k tyči situaci zachránil. A pak už přišly gólové hody domácích. Ve 33. minutě uklidil puk za Sobotkova záda přesnou tečí David Dvořáček. Akce jako přes kopírák o dvě minuty později už znamenala vedení o dvě branky. Tentokrát byl úspěšným exekutorem Patrick Brzobohatý. Hosté byli jako opaření a to ještě nebylo všechno. Za 22 vteřin Sobotka neudržel relativně lehkou střelu z levého křídla a puk který vypadl z jeho výstroje dorazil do branky znovu David Dvořáček. Znovu do zápasu mohl liberecké dostat Bittner, který si položil bekhendovým blafákem Bílka na led, ale domácí gólman ještě stihl vytrčenou holí zabránit puku v cestě do sítě. Sparťané tak dali Tygrům na cestu do šatny ještě pátý "dáreček". Přihrávku od mantinelu zavěsil střelou příklepem do horního růžku Martin Procházka.

Ve třetí části nešlo Liberci upřít snahu se kterou se hnal za vyrovnáním. Hosté byli důraznější, ale jejich úsilí naráželo dlouho na napřesnou kombinaci. Když už se liberečtí dostali do zakončení, šlo o střely se kterými neměl Bílek výraznější starosti. Jednou to však přece jen vyšlo, když se z kruhů prosadil svižnou trefou Adam Dlouhý. Sparta ale dál hrála co potřebovala, pozorně bránila a vyrážela do rychlých brejků. Žádný z nich se už sice neujal, ale Pražany to nijak mrzet nemuselo. Ze zápasu brali všechny tři body a díky tomu se v tabulce posunuli na deváté místo.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner