Reportáž

I přes velkou snahu junioři podlehli vítkovickému týmu

Liberec/Ostrava - V rámci čtyřiadvacátého kola extraligy juniorů se liberečtí mládežníci utkali v Ostravě s tamním týmem Vítkovice Steel. Ačkoliv se Tygrům podařilo otevřít skóre, především druhá třetina zapříčinila jejich prohru. Ve třetí třetině se snažili soupeře dohnat, ale ani hra bez brankáře nepomohla k vyrovnání.

Prvního úspěchu se dočkal hostující tým, tedy Bílí Tygři, hned ve čtvrté minutě, když Daniel Miškovský otevřel skóre zápasu – 0:1. Reakce Vítkovických přišla až po čtyřech minutách. Karel Richter vstřelil první domácí branku zápasu a srovnal na 1:1. O tři minuty později dostal svůj tým poprvé do vedení Erik Němec - 2:1.

To se však nelíbilo hostujícím šelmám a po necelých dvaceti sekundách srovnal Ladislav Bittner na 2:2. Tento stav se držel téměř až do konce třetiny. Ta však dopadla vítězně pro domácí, když v poslední minutě zasáhl Aleš Kilnar - 3:2.

Druhá třetina již nebyla tak vyrovnaná jako ta první. Ve dvaadvacáté minutě se prosadil domácí Jan Hudeček a zvýšil náskok na 4:2. Toto skóre se ustálilo až do třicáté páté minuty, v níž ještě Vítkovice poutekly po střele Karla Richtera na 5:2.

V závěrečné části Tygři ještě zvýšili svou aktivitu a to se projevilo na stavu. Dvě a půl minuty po začátku třetí třetiny se trefil Josef Mikyska - 5:3, a chvíli po něm i Marek Frk, který zapálil plamínek naděje, když po jeho střele stav zůstal na 5:4. Domácí však nezaháleli a tři minuty před koncem si upevnili pozici na 6:4 vinou Nathana Walkera. Ke změně stavu nedošlo, ani když hosté zkoušeli bez brankáře.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner