Reportáž

Junioři převálcovali Mladou Boleslav! Soupeři zasadili sedm úderů

Mladá Boleslav/Liberec – Juniorka Bílých Tygrů vstoupila do nového roku vítězstvím. V sedmadvacátém extraligovém kole si svěřenci trenéra Hakena smlsli na Mladé Boleslavi, které nastříleli sedm branek. Modrobílí si vychutnali pocit z výhry po třech předchozích porážkách, brankář Jelínek udržel čisté konto.

Zápas dvou celků ze spodku tabulky začal celkem vyrovnaně, avšak s dalšími minutami bylo zřejmé, že spoustu herních situací a signálů řeší Bruslaři špatně. V desáté minutě se ve vynikající šanci ocitl David Koudela, jenž jen tak tak zpracoval kotouč na modré a uháněl dopředu. Zde však místo kličky naboural do brankáře. O pár okamžiků později bylo skóre přesto otevřeno, když se uplatnilo pravidlo nedáš-dostaneš. Při závaru před Sejpalem se prosadil Adam Jandejsek. V dalších minutách se obraz hry nezměnil, ale pár vteřin před sirénou unikl Adam Dlouhý přes celé hřiště a byl před bránou faulovaný. Samostatný nájezd kličkou a zasunutím podél betonu proměnil.

Na začátku druhé třetiny Liberec vsítil branku, kterou sudí neuznal pro hru rukou. Za minutu se však Severočeši přesto radovali díky trefě Matěje Psoty, jenž si jako první všimnul, že po střele mezi Sejpalovy betony neměl boleslavský brankář puk zcela pod kontrolou. O dalších pár minut později navýšili Tygři už na 4:0, když Adam Dlouhý natlačil puk i s gólmanem do brány. Martin Sejpal se nechal po této trefě vystřídat Patrikem Ašenbrennerem, aby dodal spoluhráčům impuls. Ten se však nedostavil a boleslavskou hru poznamenávala série nepřesností, zmar a bezzubost v útoku. Ta vyvrcholila v 36. minutě zpackaným nájezdem Patrika Podsedníčka. Tři minuty před sirénou navíc Bruslaři lovili puk ze sítě popáté, když puk při střele Adama Jandejska do lapačky vypadl přímo do branky.

Třetí třetina už nabídla jen dohrávané utkání. Boleslav už hrála jen, aby se utkání dohrálo a i Liberec zvolnil tempo. Minutu po začátku však vstřelil šestý gól Matěj Psota, jenž přes položeného brankáře jen přehodil u levé tyče puk. Nemastný neslaný a ledabylý hokej, jenž následoval, však nabídl ještě jednu branku. V přesilovce se v 53. minutě trefil Adam Chlapík. Boleslav měla přibližně minutu před koncem velkou příležitost vstřelit aspoň čestný gól, když nedokázala překonat položeného brankáře Jelínka v situaci dvou na jednoho. Jelínek v této beznadějné situaci lapačkou zázračně legitimoval svou vychytanou nulu.

Ohlasy trenérů

Jan Vidner (BK Mladá Boleslav): Bez gólů se vyhrát nedá a soupeři z Liberce gratuluji k výhře. Takto hrát o záchranu vůbec nejde. Nechci se vymlouvat, ale realita je momentálně taková, že až teprve den před zápasem jsem měl na tréninku k dispozici pohromadě kádr, který nastoupil. Na konci podzimu od 13. prosince kluci brali antibiotika, u některých se to dvakrát otočilo a zaneslo se to do zbytku kabiny. Díky tomu málokdo mohl vůbec trénovat, natož absolvovat celý zimní trénink. Někteří hráči hráli i dnes pod antibiotiky, další skončili s prášky teprve předevčírem. Proto jsou výsledky s týmy, jež přijely v plné síle, takové. Začalo to vlastně už naposled s Vítkovicemi.

Petr Haken (HC Bílí Tygři Liberec): Celý zápas jsme byli lepší, disciplinovanější ve hře. Nemyslím teď ve faulech, protože jsme byli hodně vylučovaní. Povedlo se nám dát první branku z přesilovky, proměnili jsme trestné střílení a brankář dobře zachytal.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner