Reportáž

Juniorka znovu nadělovala, sedm branek nasázela i Ústeckým Lvům

L i b e r e c – Junioři Bílých Tygrů si v osmadvacátém extraligovém kole připsali další snadné vítězství. Po čtvrteční kanonádě v Mladé Boleslavi nadělili sedm branek také tápajícímu soupeři z Ústí nad Labem. Liberečtí mladíci si již po třech minutách hry vybudovali klíčový náskok a protivníka už na dosah nepustili.

Ústečtí Lvi zamířili pod Ještěd v roli papírového outsidera, s pouhými třinácti body se totiž krčili na beznadějně posledním místě tabulky. Liberec sice s takřka dvojnásobným bodovým ziskem operoval pouze o stupínek výš, ale i tak nad trápícím se sokem místy dominoval.

Již první akce domácího celku měla gólové vyústění. Po patnácti vteřinách hry doklepl poskakující kotouč za Novákova záda Vojtěch Havlas. Lvi mohli bleskově odpovědět, ale Kuchynka dvakrát selhal. Nejprve z mezikruží netrefil přesně a posléze nevyzrál na Jelínka ani při samostatném úniku.

Naopak modrobílí pálili ostrými, v čase 2:49 opět slavili. Tentokrát zásluhou Pavla Zachy, jenž dorazil za čáru střelu Dlouhého. Slovan v obraně nestíhal, domácí i nadále ostřelovali brankáře ze všech stran. Jejich nápor však postupem času poklesl, o slovo se naopak v závěru třetiny přihlásil protivník.

Martin Hanzl zaskočil Jelínka nenápadnou střelou. Přestože byl tísněn, tak dokázal z mezikruží přesměrovat puk k levé tyčce.

Po ospalém úvodu prostřední části opět zahrozili domácí. Patrik Maďar uháněl zprava sám na brankáře, jeho tvrdý pokus však zastavilo břevno. Liberecký útočník si chuť spravil až o chvilku později při nabídnuté přesilovce, když lehkou střelou po ledě zaskočil dezorientovaného Nováka.

Zanedlouho již byl náskok Bílých Tygrů čtyřbrankový. Adam Chlapík šikovně tečoval Pyrochtovu střelu mimo gólmanův dosah. Vzápětí na sebe po delší době upozornili také Ústečtí. Při přesilovce sice nejprve Fojt před poloprázdnou klecí trefil jen padající obránce, avšak zanedlouho již hosté docílili úspěšné trefy. Přečíslení dvou proti jednomu zakončil Jan Jindřich.

Liberec však nechtěl připustit žádné drama, za dvacet devět vteřin zvýšil na 5:2 Pavel Zacha. Talentovaný útočník převzal Psotův pas a z kruhu trefil naprosto přesně, kotouč ještě cinkl o tyčku a Novák se pouze bezmocně ohlédl.

Novákovi následně podruhé v duelu pomohla branková konstrukce, na které skončil Pilařův příklep od modré čáry. Šestý zásah domácího celku však na sebe nenechal dlouho čekat. Zkraje závěrečného dějství uspěli Tygři v oslabení, nekompromisní dělovkou z mezikruží skóroval Patrik Maďar.

Fojtův výlet před brankoviště na Dostálkův pas byl poté poslední nebezpečnou akcí, kterou hosté dokázali v základní hrací době vyprodukovat. Liberečtí již s přehledem kráčeli za vítězstvím. A svůj náskok ještě zvýšili, Pyrochtovo přiťuknutí přesměroval do branky Josef Mikyska.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec:): "Dnes jsme byli lepším týmem. A to nejen podle skóre, soupeř na nás fyzicky stačil pouze v první třetině. Myslím si, že rozhodla větší chuť a nasazení našich hráčů. Všichni si zaslouží pochvalu."

Jiří Merta (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Byl to náš nejhorší zápas. Nebruslili jsme a občas to vypadalo, že se nám nechce hrát. Byli jsme odevzdaní."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner