Reportáž

Junioři zvládli přestřelku v Litvínově

Litvínov/Liberec - K zápasu devětadvacátého kola juniorské NOEN extraligy zamířili hráči této věkové kategorie do Litvínova. Na stadionu regionálního rivala se strhla zajímavá přestřelka, kterou mladá Tygři nakonec zvládli poměrem 6:4.

Litvínov nevstoupil do zápasu příliš dobře, Liberec měl od začátku utkání vice ze hry. V úvodu zápasu se mohli dostat liberečtí do vedení, ale nikdo z hostujících hráčů nedokázal ve skrumáží před Soukupem dostat puk do jeho branky. Hosté udeřili v desáté minutě, když Soukup nedokázal udržet puk ve své výstroji a Vojtěch Pavlas doklepl odražený puk do prázdné branky. Pro domácí bylo ještě hůř, když za pouhých 89 vteřin zvýšil už na 2:0 Josef Mikyska, který neměl problém zakončit do odkryté branky. Domácí dokázali na druhý gól Liberce rychle odpovědět, Šrámek v přesilovce našel na modré Marka Kasala, který propálil vše co mu stálo v cestě. V poslední minutě první třetiny mohl srovnat Šrámek, ale před prázdnou brankou mu sjel puk z hole.

Litvínov chtěl určitě ve druhé třetině dohnat jednogólové manko, ale to se jim nedařilo, když po 44 vteřinách druhé třetiny litvínovská obrana špatně pokryla hráče a radovat se mohl opět Liberec. Zacha přihrál mezi kruhy na volného Ladislava Bittnera, který se z první trefil přesně pod horní tyč. Hosté dobře pokrývali střední pásmo a domácím hráčů se přes jejich trpělivou obranu těžko probíjelo. V polovině druhého dějství mohl snížit Čeřovský, ale nedokázal zužitkovat skvělou malcovu přihrávku a trefil jen beton Jelínka! Ve 34. Minutě Šrámek skvěle uvolnil Jakuba Zdeňka, který sám před Jelínkem nezaváhal a parádní kličkou snížil na 3:2!

Jenže Litvínovu to nebylo nic platné, protože o 36 vteřin později nedokázali uhlídat Josefa Mikysku a ten překonal Soukupa počtvrté. Čtyry minuty před koncem ujel Kasalovi Bittner, ale ztroskotal na betonech domácího brankaře. O dvě minuty později se v šanci objevili Malec s Čeřovským, ale ani jeden z nich nedokázal překonat ležícího Jelínka. Litvínov 11 vteřin před koncem druhé třetiny zkusil odvolat brankaře a to se domácím vyplatilo. Hru 6 na 4 zužitkoval Marek Kasal, který si počkal před brankou na odraženou kokešovu střelu a uklidil puk za bezmocného Jelínka.

Ve třetí třetině opět Litvínov nezastavil nástup hostů a domácí opět inkasovali. Ladislav Bittner z vrcholu kruhu zacílil přesně a Soukup neměl šanci zasáhnout. Litvínovu se opravdu nic nedařilo, když ve 46. minutě Ladislav Bittner dovršil hattrick, tak se zdálo, že je o vítězi rozhodnuto. V 57. Minutě ještě vykřesal naději pro domácí Jakub Zdeněk, který svou střelu perfektně skryl za bránící hráče. Ale na obrat už bylo příliš pozdě, a tak si Liberec odváží pod Ještěd cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Radim Skuhrovec (HC Litvínov) Takový zápas se těžko hodnotí, když řekneme, že budeme hrát na sto procent, budeme dohrávat osobní souboje a my nastoupíme jako parta profesorů, tak to je těžký. My víme, že ty hráči to dokáží takhle hrát. Venku umí hrát a doma jsme jako profesoři.K nám se ani nebojí týmy přijet hrát hokej, protože tady proti nám se hraje, tak strašně dobře, že to snad ani není možné. Dva kluci z první lajny mají nějaké ambice hrát za áčko a já nevím co teď s nimi budeme dělat, protože ty hrají zdá se nám na půl plynu.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner