Reportáž

Junioři navázali na sérii výher, poradili si s Chomutovem

L i b e r e c - Liberečtí junioři přivítali na svém ledě nedaleké hosty z Chomutova. I když se dařilo vytvořit si náskok, soupeř se v poslední části dotáhl a zápas skončil jednobrankovým rozdílem. Je to již čtvrtá výhra juniorů v řadě.

Hned v úvodu utkání se dostali do vedení Tygři, když ukázal své umění Ladislav Bittner - 1:0. Liberečtí si svou aktivitu udržovali, a z toho přišel další gól. Jakub Klíma přesně zamířil do branky – 2:0. Dále už se Piráti trochu probudili a vytvořili si šance, Jakub Chrpa měl gólovou šanci, ale Jelínek svou svatyni do konce první třetiny uchránil.

V druhé části už byl Chomutov o poznání lepší, ze začátku si dobrou pozici vytvořil Lukáš Novák, ale ani ten libereckého golmana nepřelstil. Až v pětadvacáté minutě se Piráti dočkali. Jakub Chrpa zvolil blafák, a ten mu vyšel – 2:1. V polovině utkání však dostal Jakub Novák dvojitý trest za vysokou hůl, a Tygři dlouhou přesilovku využili, trefil se Jiří Říha - 3:1. Okamžitě se ještě zvyšovalo, když zakončil Josef Mikyska - 4:1. Na to chtěl odpovědět Patrik Kopáč na druhé straně, ale Jelínek zůstal pozorný.

Třetí část byla pro Piráty rozhodující, a tak se snažili využít všechno. Danko Deveri byl ten, kdo začal Liberecké dohánět – 4:2. O dvě minuty později přidal gól Lukáš Novák - 4:3 – a Tygři už museli začít bránit. Nejlepší obrana je útok, a tak si domácí upevnili pozici po střele Adama Chlapíka - 5:3. Mohlo se ještě zvýšit, šanci měl třeba Pyrochta nebo Klíma, ale poslední gól patřil Chomutovským. Darek Hejcman se vydal sám na rychlou akci a liberecký gólman se ani nestihl za pukem podívat – 5:4. Zbývalo však pouze půl minuty a tak zkoušeli hosté hrát v šesti, což jim k vyrovnání nepomohlo.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Byl to pro nás hodně těžký soupeř, ale musím říct že kluci odehráli opět výborné utkání. Musím je pochválit, každý, kdo na tom ledě byl, tak hrozně bojoval a tím jsme byli určitě lepší. Někteří hráči se uzdravili, jsme zas všichni pohromadě, a vidím na hráčích obrovskou chuť, že to chtějí zlomit a že chtějí víc, než hrát o záchranu.

Jaroslav Beck (Piráti Chomutov): Od nás to nebyl povedený zápas, nečekali jsme samozřejmě, že to bude jednoduché. Domácí hrají o každý bod. My jsme měli trochu kombinovanou sestavu, máme rozházený tým, někdo je v A-týmu, někdo v Kadani. Ale to kluky neomlouvá. Když chtěli a byla šance, tak tam ten výkon byl. Bohužel jsme ztratili hodně času v první třetině a k tomu pár zbytečných vyloučení. Domácí byli zaslouženě o ten gól lepší.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner