Reportáž

Mladší dorost přišel o vítěznou šňůru proti Kometě v poslední minutě

Brno/Liberec - Liberečtí mladším dorostencům skončila pěkná šňůra vítězných zápasů, ale k její pokračování neměli daleko. O vítězství přišli totiž až v samém závěru. Kometa díky dvěma gólům ze šedesáté minuty vyhrála 3:2.

Úvod utkání vzali do režie Bílí Tygři. Největší šancí k otevření skóre se dostal liberecký Chlum, který jel trestné střílení. Beton Slavíčka byl ale rychlejší a na první vstřelený gól jsme si ještě museli počkat.

Kometa se jen s velkým trápením dostávala do třetiny hostů, a když už, moc dlouho se tam neohřála. Stejně tak při početní výhodě, ale k jejich štěstí se i Liberec při stejné situaci potýkal s totožným problémem. Hra se po dvou vyloučeních uklidnila a přenesla spíše do neutrálního středu. Úvodní branka přišla díky štěstí nalepenému na hokejce Luboše Horkého, když se po lehkém nahození Filipa Dvořáka ve vzduchu dotkla puku. Horký kotouč nasměroval tím nejlepším možným směrem, tedy mezi tři tyče.

Ve druhé dvacetiminutovce měli domácí skvělou příležitost vedení si pojistit. Dlouhou přesilovou hru pěti proti třem ovšem Brno nevyužilo. Z prostřední části byla právě tato výhoda snad jediným zajímavým podnikem. Hrálo se spíše nahoru a dolů a kotouč se plácal mezi Slavíčkovou a Stezkovou svatyní. Ačkoliv se setkala nejlepší dorostenecká mužstva, moc záživný hokej přítomní diváci v KAJOT ARENĚ neviděli.

Ve třetí třetině se linie zápasu přeci jen změnila. Zachar napálil kotouč směrem na Slavíčka a po nepředvídatelném odrazu se černá pryž dostala k volnému Matouši Bělohorskému, který se rychle zorientoval a z otočky vystřelil k pravé tyči. Tu neměl Slavíček pokrytou. Minutu na to se Koblížek dostal do brejku, ale situaci překombinoval a nestačil vystřelit.

Šest minut před koncem se znovu ozvali hosté. Tvrdou dělovkou od modré o sobě dal vědět Radek Šír, jenž skóre otočil ve prospěch Tygrů. Domácím tak zbývalo jen minimum času k regulaci poměru vstřelených branek. Se zbývajícím časem naložili, jak nejlépe jen mohli, ale ani dvě jasné tutovky, kdy stačilo jen dorážet do prázdného prostoru mezi tyčemi, nevyšly. Vytoužené vyrovnání nepřišlo ani při další dvojnásobné početní výhodě.

Pokyn zněl jasně - vše směrem na bránu. A podle toho svěřenci Jana Konečného poslední momenty utkání jednali. Puk mermomocí doráželi do brány Liberce, až se Filip Dvořák stal tím nejdůraznějším šťastlivcem, jenž kotouč dopravil za brankovou čáru.

O třicet sekund později si vybral slabší chvilku Michael Klinger, který neudržel nervy na uzdě a podrazil rychlého Koblížka v jasné gólové šanci. Sudí tak dvacet sekund před koncem základní hrací doby nařídil trestné střílení. Radek Koblížek se bez delšího rozmýšlení pozvolna rozjel na Stezku. Proti rychlé střele zápěstím mířené přesně do nepokryté mezírky mezi betony nic nezmohl.

Kometa si tak před vánoční pauzou pojistila vedení v tabulce Eliod extraligy mladšího dorostu. Liberci se na podruhé Brno porazit nepodařilo.

Ohlasy trenérů

Jan Konečný (HC Kometa Brno): Zápasy s Libercem jsou vždy hodně emotivní, dnes tomu nebylo jinak. Měli jsme výbornou první třetinu, druhá byla díky častým faulům slabší. V poslední části kluci dřeli a měli větší touhu po výhře. Musím je pochválit za velkou bojovnost, kterou v poslední minutě zápasu předvedli.

Jan Šťastný (TJ Bílí Tygři Liberec): Bylo to vyrovnané utkání, absolutně splnilo očekávání. Ze začátku jsme se rozkoukávali, pak byli místy i lepším týmem. Ke konci zápasu jsme se nechávali zbytečně vylučovat a domácí toho využili. V poslední minutě to byl ze strany Komety tvrdý direkt. Musíme popřát soupeři k vítězství, vyhrál zaslouženě.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner