Reportáž

Mladší dorost jasně přehrál Rebely

Havlíčkův Brod/Liberec - Ve 24. kole ELIOD extraligy mladšího dorostu si Bílí Tygři pohráli s Havlíčkovým Brodem, který porazili s velkým přehledem 8:0. Čtyřmi kanadskými body (0+4) se blýskl Dominik Lakatoš.

Úvod do utkání byl opatrný a oba celky se nějakou dobu pouze oťukávaly. Domácí dostali šanci v přesilové hře, ale Liberec ji v pohodě ubránil. Sám pak o chvilku později udeřil, když trojice Dominik Lakatoš – Samuel Solenský – Matouš Bělohorský rozebrala kompletně celou obranu domácích a posledně jmenovaný zasunul puk do odkryté klece. Domácí se příliš do šancí nedostávali a těsné vedení Bílích Tygrů drželo jen díky výbornému Markovi v brance Havlíčkova Brodu. Severočeši se však ve dvanácté minutě dostali do dvougólového náskoku, když Dominik Lakatoš našel krásnou přihrávkou Matouše Bělohorského, jenž v samostatném úniku vykoupal Marka a zavěsil nad jeho beton. Nápor Liberce pokračoval a maskovaný muž Rebelů měl stále plno práce. Bílí Tygři se prosadili o chvíli později znovu. Střela Radka Šíra skončila na vyrážečce Davida Marka, kterému bleskově vrátil puk za jeho záda Petr Sviták, když se trefil do šibenice. Gólman Rebelů byl navíc v protipohybu. V samotném závěru ještě dorážel liberecký hráč z prostoru mezi kruhy, ale Marek se roztáhl a schoval puk do lapačky.

Obraz hry se neměnil ani ve druhé třetině a hosté byli stále aktivnější. Markovi řádně zatopila trojice Tomáš Nezbeda – Samuel Solenský – Matouš Bělohorský, ale domácí gólman svůj tým podržel. Na druhé straně se v šanci ocitl Tomáš Nguyen, ale Aleš Stezka včas nastavil betony. Rebelové poté hráli dvě přesilové hry, ale moc nebezpeční nebyli. Dobře střílel Michal Němec, ale do puku vložil tělo obránce hostů. To Liberec si s počtení výhodou poradil, jak se sluší a patří. Střelu Dominika Lakatoše od modré čáry tečovaly před klecí Rebelů snad dvě hokejky, přičemž jedna z nich patřila šťastnému střelci Kryštofu Hralovi. Čestný gól mohl vstřelit Jakub Abbrent, ale hostující muž s maskou zasáhl proti jeho pokusu lapačkou. Pátý gól v síti Rebelu mohla přidat dvojice Matyáš Kačírek – Petr Sviták, ale brankář Marek se dvakrát výborně roztáhl a svými betony znemožnil soupeři skórovat.

Také třetí třetina nabídla jednoznačný hokej ze strany Liberce. Uběhla minuta a půl a Petr Sviták si vybruslil mezi kruhy a zavěsil puk za bezmocně klouzajícího brankáře. Bílí Tygři byli hladoví po gólu a Kryštof Hrala po přiťuknutí Dominika Lakatoše poslal puk z první pod betony strážce domácí svatyně. Další dobrou šanci měl Jakub Mečíř, ale jeho střela proletěla těsně nad horní tyčí. Na druhé straně se dostal do šance Jiří Vlach, který však prováhal vhodný moment ke střele a hostující hráč mu vypíchl puk. Téměř z brejku se prosadili Severočeši znovu. Tentokrát našel Patrik Antonín na levém rohu brankoviště volného Tomáše Nezbedu, jenž puk přišpendlil pod víko a David Marek se nechal v brance vystřídat Tomášem Peškem. Severočeští hokejisté pokračovali v tlaku a Patrik Antonín korunoval výkon svého týmu osmým gólem. Jmenovaný hráč se protáhl před gólmana, objel jej a zakončil do odkryté klece. Domácí se v závěru dostali do šance v přesilové hře, ale střela Dominika Suchého od modré čáry skončila na vyrážečce Aleše Stezky.

Ohlasy trenérů

Milan Kraučuk (HC Rebel Havlíčkův Brod): Soupeř byl vynikajících kvalit. My jsme věděli, že je na tom dobře, byl rychlý, důrazný. Akorát mě mrzí, že jsme dostali tolik branek, protože jsme tam udělali některé individuální chyby v bránění. Nějaké góly jsme dostali z našeho nedůrazu před brankou a také jsme nedokázali ubránit šance jeden na jednoho. Sportovně musím uznat, že soupeř byl lepší. Někteří naši kluci pak byli ustrašení. Zkrátka to takto ale je, soupeř byl vynikající, vybudoval si respekt a některé ty chyby si vynutil v podstatě z naší strany. Musím pogratulovat soupeři, my na to musíme zapomenout a soustředit se na další utkání, protože ten soupeř nebude takových kvalit. Rádi bychom zabodovali a udělali další dobrý výsledek.

Jiří Vozák (TJ Bílí Tygři Liberec): Jeli jsme sem s tím, že to bude boj, ale rozhodnuto bylo více méně již po první třetině. Tam to bylo tak, že na co jsme sáhli, to nám vyšlo. Soupeř je kvalitní, výsledek 8:0 není takové faux pas. Prostě nám to vyšlo. Měli jsme hodně silný mančaft, kluci si věří, protože i když tam ještě nejsme, tak se připravujeme na mistrovství republiky. Nic jsme nenechali náhodě a musím naše kluky pochválit, protože to byl dobrý zápas odehraný bez nějakých větších problémů.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner