Reportáž

Liberečtí junioři zdolali Kometu a upevnili si postupovou pozici

L i b e r e c - Dohrávku druhého kola utkání NOEN extraligy juniorů odehráli Liberečtí na svém ledě. Tentokrát hostili brněnskou Kometu. Ačkoliv se hosté dostali do vedení, Tygři dokázali otočit utkání ve svůj prospěch a přestříleli Kometu 5:1.

Zápas se ze začátku vyvíjel lépe pro Kometu. Tygři se totiž nechali dvojitě vyloučit a tuhle šanci nemohli nechat hosté jen tak být. Silvester Kusko zavěsil za záda Jelínka a poslal svůj tým do vedení – 0:1. Odpověď Libereckých přišla až v jedenácté minutě. Marek Langhammer propálil všechno před sebou až do branky a vyrovnal – 1:1. O chvíli později mohlo být zvýšeno, Pavel Jenyš však natrefil pouze tyčku. Na domácí straně také mohl zvyšovat Dominik Hrníčko, jeho střela však také v síti neskončila.

Druhá třetina byla poněkud zajímavější. Hned zkraje mohla Kometa opět do vedení, ale ve velkém závaru před brankou puk neskončil za brankovou čárou. Do vedení však šel Liberec, když se do rychlého brejku dostal Vojtěch Havlas - 2:1. O něco navrch měli v druhé části Tygři, a když přišla přesilovka, tak si udělali náskok - Pavel Zacha se dostal k puku – 3:1. Druhou část provázelo také mnoho vyloučení, ale jediná využitá přesilovka byla od Zachy.

Třetí dějství bylo spíše líné. Oba týmy si moc šancí nevytvářely a v utkání byla hluchá místa. Až čtyřicátá šestá minuta přinesla gól, opět od domácích. Matěj Psota šikovnou kličkou překonal brněnského brankáře – 4:1. Ve 48. minutě Filip Krejčiřík bodnul špičkou hole Adama Chlapíka a dostal za to mnoho trestů – pětiminutové vyloučení, trest do konce utkání a navíc trestné střílení ve prospěch Liberce.

Chlapík však trestné střílení nevyužil, ačkoliv při stavu 4:1 to pro něj nebyla velká škoda. Zpečetění skóre přišlo v padesáté páté minutě, kdy Tygři dostali signalizovanou výhodu po faulu od Komety. Šanci využil Josef Zuzaník - 5:1. Ke konci duelu již byla znát nervozita hostujících hráčů, a strhlo se pár šarvátek. Nakonec se strhla menší bitka za brankou Brněnských, ale to už byl signalizován konec utkání a tři body si nechávají v Liberci.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Pro nás to bylo opět těžké utkání, protože jsme potřebovali potvrdit postup. Začátek se nám vůbec nevydařil, byli jsme dvakrát vyloučení a dostali jsme branku. Ale postupem času jsme se více a více dostávali do hry, srovnali jsme, a ve druhé třetině jsme byli lepší. Ve třetí třetině jsme pouze kontrolovali výsledek a zaslouženě jsme vyhráli. Musím hlavně poděkovat klukům za jejich snahu, protože v posledních dvou měsících hodně dřeli a díky tomu jsme tam, kde jsme.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner