Reportáž

Junioři vezou ze Zlína těsné, ale cenné vítězství

Zlín/Liberec - Nadstavbová část juniorské NOEN extraligy je v plném proudu a v rámci jejího pátého kola zavítali Bílí Tygři na zlínský zimní stadion, kde je nečekal slabý soupeř. S domácími Moravany si ale poradili, dokonce k tomu stačily pouze dvě branky. Tu vítěznou vstřelil Jaroslav Vlach, tým tedy zůstává v horních patrech tabulky.

Utkání začalo přesilovou hrou pro domácí Berany. Využít ji však nedokázali, hosté pozorně bránili a většinu střel zblokovali. Liberečtí po úspěšném oslabení zvýšili obrátky a vypracovali si několik dobrých šancí, které vychytal Zavadil. První branka přišla ve dvanácté minutě. Hosty do vedení poslal Patrik Maďar, který z vrcholu kruhu prostřelil brankáře ve žlutomodrém a využil přihrávku Zuzaníka. V poslední minutě první třetiny měli Ševci druhou přesilovku. Sedláček se dostal k nebezpečné dorážce před Jelínkem, ale srovnat nedokázal. Po první části, tak byl stav příznivější pro hosty z Liberce.

Ihned po šestapadesáti vteřinách druhé třetiny padl druhý gól. Ale znovu do branky Beranů. Jaroslav Vlach od modré spíše jen nahazoval a chtěl osvobodit svůj tým v oslabení, ale brankář Zavadil byl očividně zaskočen a kotouč propadl do sítě za jeho záda. S dvoubrankovou ztrátou se však domácí nechtěli uspokojit a vyvinuli obrovský tlak na branku Jelínka, ale ten udržel nulu na svém kontě i po druhé třetině.

Třetí část se odehrávala dlouho v pásmu domácích a Liberec byl lepším mužstvem na kluzišti. Poté Ševci dostali výhodu přesilové hry. Juríkovu přihrávku ještě Michal Popelka nezužitkoval, ale poté dostal přihrávku od Kovaříka, kterou umístil pod horní tyč a Berani byli zpět ve hře. V závěru měli Zlínští obrovský tlak. Šanci srovnat měl Popelka, ale Jelínek zázračně vykopl betonem. Domácí trenér Svoboda využil možnost oddechového času a odvolal z branky Zavadila. Ani přes několik střel a tlaku před brankou se nepodařilo srovnat a spokojenějším týmem nakonec byli hosté z Liberce.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Velmi dobré utkání, myslím že nešťastná porážka. Kluky jsem pochválil, výkon podali dobrý. Bohužel jsme dali jen jeden gól a to na body nestačí. Jedeme dál, pozítří nás čeká Kometa. Říkal jsem, že ještě není nic ztraceno, když budeme hrát takhle, tak se ještě může podařit dostat do čtverky postupujících.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner