Reportáž

Junioři smazali dvoubrankový náskok, ale nakonec prohráli

L i b e r e c - Liberečtí junioři si mohli sobotní výhrou nad Litvínovem v nadstavbové části NOEN extraligy do 20 let pojistit účast ve vyřazovacích bojích, právě o play-off bojující Chemici byli ovšem proti. Severočeští rivalové Tygrů si domů odváží tři body po dvoubrankové výhře ve vyrovnaném utkání.

Zatímco domácí celek nastupoval do zápasu z druhého místa v tabulce a s vizí zajištění si postupu do play-off, Litvínovští se chtěli posunout právě na jednu z příček zajišťujících vyřazovací boje. Ze začátku to s nimi ale nevypadalo nejlépe, jelikož se ocitli pod obrovským tlakem. V páté minutě jim pak nepomohl Majdan, který se nechal vyloučit, ale karta se nakonec otočila.

Právě v oslabení se totiž Chemikům podařilo otevřít skóre. Povedenou střelou z mezikruží toho dosáhl Lukáš Válek - 0:1. A aby toho nebylo málo, hosté si krátce poté dojeli pro druhou branku. Do brejku v sedmé minutě unikl slovenský forvard Juraj Majdan, který naložil se svými extraligovými zkušenostmi nejlépe, jak mohl - 0:2. První velkou šanci Tygrů pak měl Maďar, jehož po pasu Zachy ovšem vychytal brankář Horák.

Modrobílí věděli, že musí něco změnit, ale zpočátku druhého dějství se jim to úplně nedařilo. Ba naopak, zatímco v prvních dvaceti minutách byli lepším týmem, nyní měli převahu hosté z Litvínova. Toho málem využil Písařík, jehož dělová rána trefila pouze tyč Jelínkovy klece.

V polovině prostřední třetiny se domácím konečně podařilo smazat půlku náskoku Chemiků. Psota vyslal do úniku Pavla Zachu, který si s Horákem poradil díky povedené střele - 1:2. O necelé čtyři minuty později už byl průběžný výsledek vyrovnaný. Přečíslení zakončoval z výhodné pozice Ladislav Bittner, jenž vymetl Horákovu šibenici, a pokračuje tak ve svých skvělých výkonech - 2:2.

Zbývalo tedy dvacet minut a zápas jako by začal od znova. Hosté věděli, že výhru nutně potřebují, jinak budou jejich šance na play-off vážně ohroženy. A tak už po necelých třech minutách šli opět do vedení. Postaral se o to Pavel Písařík, který svou tvrdou ranou nedal Jelínkovi šanci - 2:3.

Litvínov poté vyházel ze zabezpečené obrany, která často zastavila domácí útočníky už ve středním pásmu. Ačkoli Liberečtí zkusili hrát bez gólmana, nic se jim v posledních minutách nepovedlo. Naopak svou druhou branku utkání přidal Juraj Majdan, který jen potvrdil litvínovské vítěství - 2:4. V tabulce Bílí Tygři klesli na třetí místo, zatímco Chemici poskočili na čtvrtou, postupovou příčku.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Kdybychom zvítězili, měli bychom jistotu play-off. Byl to pro nás tedy důležitý zápas, ale pro Litvínov asi ještě důležitější. Myslím, že to bylo vyrovnané utkání, které rozhodly maličkosti. Udělali jsme dvě chyby v oslabení. Ve druhé třetině jsme byli lepší a zasloužili jsme si vyrovnat. Rozhodující branka padla z přečíslení, takže o naší prohře rozhodla maličkost.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner